odličan miks

Crno-bijelo potkrovlje u Zagrebu oduševljava odličnim rješenjima

Foto: Tarik Walid El Kawam i Darko Mihalić
1/15
08.05.2020.
u 07:00

Studio Mirjana Mikulec interijeri potpisuje uređenje ovog zagrebačkog stana koji se prostire na više od sto metara kvadratnih

Ispuniti vlasnikove želje, posebice kad se radi o nestandardnim prostorima pravi je izazov za svakog arhitekta i dizajnera interijera. Upravo se s takvim slučajem suočio studio Mirjana Mikulec interijeri koji se prihvatio posla uređenja zagrebačkog potkrovlja površine veće od sto metara kvadratnih. Ovaj muški interijer karakteriziraju zanimljiva rješenja i profinjen, elegantan dizajn s upečatljivim komadima namještaja i detaljima te kombinacija minimalizma i industrijskog stila.

Foto: Tarik Walid El Kawam i Darko Mihalić

Centralna prostorija stana je elegantan dnevni boravak u čijem se sklopu nalazi i blagovanje koje odiše minimalizmom. Ovaj prostor opremljen je tek nužnim komadima namještaja jednostavnih linija i nenapadnih materijala kako bi se spriječio dojam zatrpanosti - objasnila je dizajnerica Mirjana Mikulec.

 

Foto: Tarik Walid El Kawam i Darko Mihalić

Pored toga, tako su do izražaja došle visina stropova te prekrasni krovni prozori koji su osigurali obilje prirodne svjetlosti. Boraveći u prostoru, s obzirom na visinu stropa te količinu svjetla, gubi se dojam skučenog prostora pod kosinama i stvara prozračna atmosfera.

Foto: Tarik Walid El Kawam i Darko Mihalić

Kad pak govorimo o namještaju, prevladavaju crni i tamnoplavi tonovi uz dodatak drvenih površina, koji se još više ističu na bijeloj i sivoj pozadini. Drvena krovna konstrukcija, popularne grede, obojane su u crno, a jedan su od rijetkih sačuvanih elemenata iz vremena prije adaptacije. Međutim baš grede definiraju cijeli prostor i daju mu poseban karakter. Jedan od zidova u dnevnom prostoru obojan je u crnu boju, te je na njega postavljeno ogledalo s antik površinom koje je dalo dubinu i dozu stila.

Foto: Tarik Walid El Kawam i Darko Mihalić

Kontrasti svijetlih i tamnih boja kao i izbor namještaja i tekstura nastavljaju se i u ostalim prostorijama – kuhinji, kupaonici i spavaćoj sobi. Tako se stvorila koloristička i stilska poveznica koja je dala ujednačenost interijeru. U kuhinji pažnju plijeni koncept uređenja bez gornjih ormarića, a dio fronti donjih elemenata obrađen je s bakrenim antik ogledalima, što je unijelo dašak luksuza.

Foto: Tarik Walid El Kawam i Darko Mihalić

Jedna od želja vlasnika je bila i da se kuhinja previše ne ističe u interijeru te da prevladavaju tamne boje, što je postignuto ravnim i jednostavnim linijama namještaja, bez puno detalja te dominacijom neutralnih tonova bijele, crne i tamnosive. Uzorak betona kao i bakrenog antik ogledala na frontama elemenata dali su prostoriji industrijski štih.

Foto: Tarik Walid El Kawam i Darko Mihalić

Spavaća soba nalazi se u dijelu odvojenom od dnevnog prostora, a s obzirom na njezin tlocrt, u uređenju nije bilo puno opcija. Nezahvalna visina i nepravilne plohe stropa na prvu su se činile kao nedostatak, no uređenjem su se pretvorile u prednost. Stvorile su, uz pomoć svijetlosive nijanse boje na zidovima intimu kao i igru svijetlih i tamnih površina, dok su dijelovi najvećih kosina iskorišteni kao prostor za garderobni ormar.

Foto: Tarik Walid El Kawam i Darko Mihalić

Kupaonica je kombinacija dvije vrste mramornog uzorka pločica u svijetlim i tamnim tonovima. Ovim kontrastom naglasila se elegancija i luksuz. Na pod je postavljen crni mat mramor, dok su zidovi zbog prostornosti obloženi bijelom keramikom. Tamne žile povezuju kontraste, a odabir namještaja i sanitarija prati zadanu temu. Kako bi se stvorio dojam ujednačenosti, korištene su pločice istih dimenzija, u ovom slučaju velikih, što je jedan od trendova u svijetu keramike.

1/15

Komentara 1

Avatar cleandreams
cleandreams
15:22 17.06.2020.

Ako vam treba ANTIBAKTERIJSKO DUBINSKO čišćenje madraca i ostalog tapeciranog namještaja, slobodno mi se javite. Sve na licu mjesta a madrac se može odmah koristiti. Sa certifikatom !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije