Ideja za izlet

Vinarija Cantina uskoro otvara svoja vrata, a interijer je - savršen - od soba do terasa

Foto: Koridor 27
1/14
22.04.2024.
u 09:49

Interijer, ali i eksterijer Cantine prati istarsku estetiku, a toplina i elegancija prirodnih materijala i nijansi, kao i uglavnom po mjeri od strane lokalne tvrtke izrađen namještaj, ovom objektu daju poseban šarm

U malom istarskom mjestu Radovani, nadomak zvjezdarnice u Višnjanu, svega 12 kilometara od Poreča, poznata i nagrađivana vinarija Saints Hills, početkom svibnja otvorit će vrata svoje nove vinarije nazvane vrlo jednostavno - Cantina. Ipak, cijela priča oko ovog projekta je sve samo ne obična. Okružena  bajkovitim vinogradima i maslinama, u sred istarske šume, nova vinarija obitelji Tolj utjelovljenje je idile, gotovo nezamislive u današnje vrijeme, te u konačnici predstavlja ono što bismo danas nazvali ultimativnim luksuzom. Prekrasna priroda, mir, lokalna gastronomija i vrhunsko vino.

Foto: Koridor 27

Vinarija Saints Hills prisutna je u Istri od samih početaka, naime, upravo iz vinograda Sv. Ante, najvišeg vrha jugozapadne Istre na čijem se posjedu nalazi vinarija Cantina, dolazi većina bijelih Saints Hills vina. Sada se vinarijom Cantina, nakon više od 15 godina prisutnosti vinarije Saints Hills u Istri, piše posveta istarskom načinu života s naglaskom na dobrom vinu, lokalnoj gastronomiji  i ugodi za sva osjetila. Nakon godina berbi grozdova koji su putovali iz Istre u Dalmaciju, sada je u srcu vinograda izgrađen dom bijelim Saints Hills vinima, a sve divne kulture koje su godinama oblikovale terroir ovoga mjesta mogu se smjestiti u dvije posude: čašu i tanjur i na taj način svjedočiti o raskoši istarske prirode i njenih plodova.

Foto: Koridor 27

„U Istri je sve započelo“ kaže nam Ivana Tolj, i dodaje „ Prvo vino koje je napravljeno pod etiketom Saints Hills, je vino od istarskog grožđa. Naime, na zemlji na kojoj se danas nalaze Cantina i vinograd, bila su dva reda loze, stara šezdesetak godina, koje smo odmah obrali i tako je nastala naša prva - Nevina 2007, koja nije bila komercijalna, a u našoj vinariji na Pelješcu čuvamo još par boca kao uspomenu na naše početke. Namjera nam je bila na ovoj zemlji saditi masline, no nakon konzultacija sa strukom i analize zemlje, rečeno nam je da su zemlja i položaj idealni za sadnju loze, i tako je sve počelo.. U isto su vrijeme nastajali i nasadi na jugu, u Komarni i na Dingaču, tako da smo zajedno rasli, samo je Cantina nedostajala - do sad.“

Foto: Koridor 27

Česte posjete vinarijama koje se diljem svijeta nalaze na najatraktivnijim lokacijama, inspirirale su Ivanu i Ernesta Tolja na izgradnju nečeg sličnog i u Istri, pa su osim istarskih kuća i oštarija kao inspiracija poslužile i divne vinarije na sjeveru Italije. S tim u skladu interijer, ali i eksterijer Cantine prati istarsku estetiku, a toplina i elegancija prirodnih materijala i nijansi, kao i uglavnom po mjeri od strane lokalne tvrtke izrađen namještaj, ovom objektu daju poseban šarm. Za projekt Cantine zaslužan je arhitekt Milan Pahović, uređenje interijera prepušteno je iskusnom Studiju Franić Šekoranja, a originalne su umjetničke slike na zidovima Cantine djelo mlade umjetnice Silvije Golja.

Foto: Koridor 27

Uz poznata i nagrađivana Saints Hills vina, gostima će Cantina pružati i uslugu smještaja u tri apartmana te restoran u kojem će se posluživati niz lokalitetom inspiriranih delicija čiji je fokus na sezonskoj namirnici.  Za gastronomski dio priče zaslužni su Deni i Josip Mandić, koji već dugi niz godina Istrijane oduševljavaju lokalnim specijalitetima u ponešto klasičnijoj izvedbi, koja se naravno savršeno sljubljuju s biranim Saints Hills vinima.

Foto: Koridor 27

„Kao što je svaki čovjek jedinstven, tako je jedinstvena i svaka boca vina, i to upravo po onom osjećaju koji probudi u vama. Uz vino se više volimo, glasnije pjevamo i sve osjećamo intenzivnije“ zaključuje Ivana Tolj, a mi možemo samo nadodati kako je Vinarija Cantina jedinstveno mjesto na kojem ćete moći uživati u nesvakidašnjem miru, vrhunskom vinu, biranim lokalnim delicijama, i prepuštanju ugodi koja na najljepši način probuđuje sva čula.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije