high life

INTERIJER TJEDNA: Kuća poznatog glumačkog para s impresivnom kuhinjom i čak osam kupaonica

Foto: WALTER / BESTIMAGE /PIXSELL
1/9
27.04.2024.
u 07:00

Iako je u ovom domu prisutan luksuz na svakom koraku, i iako ne manjka umjetničkih djela, mora se priznati da, prije svega, odiše udobnošću i dobrom atmosferom. Iz svakog kutka kuće vidljivo je da riječ o pravom obiteljskom domu u kojem se živi punim plućima

Kuća glumice Anne Paquin i Stephena Moyera u Los Angelesu zove se SoCal, vrijedna je 8 milijuna dolara, nalazi se u Venice Beachu i ima, uza sve ostalo, pet spavaćih soba i osam kupaonica. Paquin i Moyer su, možemo reći, dobro uložili. Naime, oni su 2010., tik prije vjenčanja, kupili kuću za 2,2 milijuna, a sada je cijena njihove nekretnine gotovo četiri puta veća. Njihova luksuzna obalna rezidencija prostire se na impresivnih 7100 četvornih metara. Otvoreni tlocrt i veliki prozori pružaju dotok dnevnog svjetla tijekom cijelog dana, ali i predivan pogled na zelenilo.

Foto: WALTER / BESTIMAGE /PIXSELL

Kuća se prostire na tri etaže, a najglamuroznija prostorija u ovom luksuznom domu je kuhinja koja se nalazi na zadnjoj etaži i proteže se do krovne terase s panoramskim pogledom na ocean.

Uz veliki vrt, bazen, spa, saunu i dvoranu za fitness, ovo imanje ima niz jedinstvenih elemenata koji pridonose autentičnosti. Možda je najzanimljivija činjenica da drvo od kojeg je izgrađena ova kuća na Venice Beachu potječe iz originalnih klupa od cedrovine Hollywood Bowla 1919. godine, dajući rezidenciji "ekskluzivnost i primorsku eleganciju, s daškom povijesnog šarma" stoji u tekstu koju je objavio Architectural Digest kojem je ovaj glumački par otvorio vrata svojeg doma.

Foto: WALTER / BESTIMAGE /PIXSELL

Još jedna značajka koja je veliki plus je to što kuća uključuje parkirna mjesta za do četiri vozila — "rijetko otkriće na kultnoj Venice Beachu." Ovu kuću projektirao je poznati arhitekt David Hertz. Trebalo mu je punih sedam godina da transformira staru postojeću kuću, praznu okućnicu i dvoetažni stan u jednu kohezivnu kuću.

Uvijek je uzbudljivo okružiti se ljudima čiji ukus apsolutno volite, kojima stvarno vjerujete kreativno - rekla je Paquin za Architectural Digest, odajući priznanje arhitektu i dizajnerici interijera Arabelli McIntosh za oživljavanje njihove vizije.

Foto: WALTER / BESTIMAGE /PIXSELL

Svojim odabirom arhitekta, dizajnera interijera i krajobraza tijekom sedmogodišnjeg projekta, par je dokazao svoju sposobnost za vođenje tima suradnika sa snažnom individualnom vizijom. “Pustili su me da se oslonim na ideje i gurnuli me na nove teritorije”, rekla je pak dizajnerica interijera koja je uređivala dom glumačkom paru.

Iako je u ovom domu prisutan luksuz na svakom koraku, i iako ne manjka umjetničkih djela, mora se priznati da, prije svega, odiše udobnošću i dobrom atmosferom. Iz svakog kutka kuće vidljivo je da riječ o pravom obiteljskom domu u kojem se živi punim plućima.

Foto: WALTER / BESTIMAGE /PIXSELL

Cilj nam je bio stvoriti dom u kojem ćemo se mi i naši prijatelji osjećati dobro. Uređenje je potrajalo, ali zato smo zaista, u potpunosti ostvarili sve svoje vizije. Svaki detalj je završen i trenutno nemamo želju pomaknuti ni kamenčić u dvorištu – rekla je slavna glumica koja ne krije da najviše voli uživati sa suprugom i djecom uz bazen ili pripremajući duženja na otvorenom u velikoj ljetnoj kuhinji.

Foto: WALTER / BESTIMAGE /PIXSELL

Uz pet spomenutih spavaonica, i osam kupaonica, kuća ima i dva velika dnevna boravaka te dodatni bungalov koji je, zapravo, kuća za goste. Obje nekretnine povezane su velikim bazenom koji okružuje raskošno uređeno sunčalište. S obzirom da je riječ o velikom imanju, zahtjevno je bilo urediti ne samo kuću već i okućnicu, a najskuplja investicija bile su velike palme koje okružuju, i od neželjenih pogleda skrivaju, ovo velebno imanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije