Ukrasi koji imaju priču

Blagdanske dekoracije nadahnute tradicijom i prirodom

mirela sušić božić dekoracije
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/5
12.12.2018.
u 10:44

Cvjetna dizajnerica Mirela Sušić pokazuje kako interijer urediti koristeći materijale koji podsjećaju na prirodu

Užurban način života i dan ispunjen brojnim obavezama, brigom o obitelji i odgovornim poslom cvjetnu dizajnericu Mirelu Sušić svake godine početkom prosinca podsjete koliko je bitno svemu tome dati određenu protutežu pa već početkom adventa svoj dom u zagrebačkim Dugavama ‘oblači’ u blagdansko ruho.

Osim adventskog vijenca, tu su još brojne druge dekoracije i prigodne sitnice na zidovima, komodama, stolićima i policama. Ta protuteža starog i novog pretvara se u ravnotežu budući da su svi ti čarobni detalji, kojima Mirela poklanja puno pažnje, zapravo povratak tradiciji i podsjećaju na prošla vremena i dragocjene trenutke iz naših života.

Foto: Anto Magzan

– Nisam protiv modernizma i ravnih, pravilnih linija, ali advent i Božić za mene su usko vezani uz tradiciju jer ona pruža toplinu i podsjeća na djetinjstvo. Zato uvijek nastojim da se tradicija vezana uz ono što je servirano na stolu nastavi i u stilskom uređenju – govori Mirela koja se cvjetnim dizajnom bavi već 14 godina.

Ove godine u njezinu domu glavna je boja crvena, simbol ljubavi i zajedništva. Njoj je dodala bijelu i zelenu. Za takav stil Mirelu je inspiriralo i posuđe Villeroy Boch koje se u njezinoj obitelji skuplja godinama. I naša sugovornica nastavila je tu tradiciju.

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

– Volim to posuđe jer je posebno, a božićni motivi me oduševljavaju. Zato svake godine nastojim nadopuniti svoju kolekciju i, kada pogledam na svečani stol, svaki komad ima svoju priču, a to je najdragocjenije – govori Mirela dodajući kako je veseli i to što običaj ukrašavanja, kao i kompletiranja posuđa, nastoji prenijeti i na svoju djecu, studenticu Unu i prvašića Tina.

I ostali detalji u njezinu domu imaju priču jer su kupljeni u raznim europskim gradovima koje je posjetila u vrijeme adventa. Njihova je posebnost i u tome da su pomno birani kako bi se uklopili u njezinu malu, ali vrijednu blagdansku kolekciju protkanu tradicijom.

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

>>Inspiracija: napravite bijelu božićnu bajku u svome domu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije