Samoodrživost u prvom planu

Budućnost stanovanja: Predstavljene male modularne kuće koje same proizvode struju, osiguravaju vodu...I izgledaju jako dobro!

LG
08.09.2023.
u 06:00

Ova mala modularna kuća opremljena je LG-jevom energetskom i klimatizacijskom tehnologijom, kao i njihovom vrhunskom kućnom elektronikom. Prototip Smart Cottage dvoetažna je jednosobna građevina s površinom od 31,4 četvornih metara. Dnevni boravak i kuhinja zauzimaju jedan prostor, kupaonica je zasebna, a spavaća soba se nalazi na katu

Korejski tehnološki div - LG Electronics predstavlja svoju viziju ekološki osviještenog načina života u LG održivom selu na sajmu IFA 2023. Izlažu niz vrhunskih i visokoučinkovitih uređaja i rješenja, objedinjenih pod temom “Održiv život, radost za sve”. Nadahnuto šumskom stazom, održivo selo ograđeno je ekološki odgovornim materijalima, uključujući reciklirane tkanine i mreže.

Tijekom izložbe posjetitelji će vidjeti rješenja za pametne domove koja donose održivost u svakodnevni život, kao što je Smart Cottage, najsuvremeniji energetski učinkovit uređaji, personalizirani kućanski uređaji te inovativni uređaji i usluge usmjerene na europsko premium tržište.

Foto: LG

Smještena odmah unutar ulaza u štand, Smart Cottage je kompaktna, montažna kuća koja integrira krovne solarne panele od 4 kilovata (kW) s energetski učinkovitom Therma V™ R290 Monobloc toplinskom pumpom. Među njima su WashTower Compact, ugradbena pećnica, QuadWash™ perilica posuđa, indukcijsko električno kuhalo i pročišćivač vode. Uz Smart Cottage, posjetitelji će vidjeti i Net-Zero Vision House, koja predstavlja LG-jeva rješenja za upravljanje energijom.

Njihov cilj je korisnicima pružiti jedinstveno stambeno iskustvo koje integrira prostor, kućnu elektroniku i usluge podrške. Ova mala modularna kuća opremljena je LG-jevom energetskom i klimatizacijskom tehnologijom, kao i njihovom vrhunskom kućnom elektronikom. Prototip Smart Cottage dvoetažna je jednosobna građevina s površinom od 31,4 četvornih metara. Dnevni boravak i kuhinja zauzimaju jedan prostor, kupaonica je zasebna, a spavaća soba se nalazi na katu.

Foto: LG

Prema priopćenju tvrtke, LG Electronics planira surađivati ​​sa startupom koji će upravljati njihovim modularnim pametnim kućicama, s izraženom namjerom da "revitalizira lokalno gospodarstvo stvaranjem radnih mjesta za mlade ljude i starije osobe u područjima gdje su instalirane pametne kućice." Lee Hyang-eun, generalni direktor tvrtke LG Electronics, rekao je: „Predstavit ćemo novi životni stil koji štiti okoliš i koegzistira s regijom kroz LG Smart Cottage, koji pruža drugačiju razinu korisničkog iskustva putem spajanje prostora, kućanskih aparata i usluga.”

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije