Odaberi najbolji

Idealan stolac za blagovanicu treba imati ovu visinu

Shutterstock
29.10.2020.
u 10:00

U mnogobrojnoj ponudi stolaca za blagovaonski stol, odaberite onaj koji vam najviše odgovara

Kupnja namještaja uvijek treba biti promišljena, a prilikom kupovine stolaca za blagovaonski stol, o nekoliko bi stvari uvijek trebali voditi računa, navodi homeanddecor.com.sg

Visina stolca

U odnosu na druge stolce i naslonjače, onaj za blagovaonicu mora biti specifične visine kako bi nadopunio blagovaonski stol. 

Stoga prije kupovine izračunajte idealnu visinu, a to možete učiniti ovako. 

Uobičajena visina blagovaonskog stola je oko 70 centimetara, a blagovaonskog stolca oko 40. Stoga je idealan razmak stolca i stola 30 centimetara. 

U protivnom, onja viši natjerat će vas da se zgrbite dok će niži otežati blagovanje. 

Veličina i oblik 

Oblik i veličina stola diktira veličinu i oblik stolca. Dok će manji, okrugli stol tražiti stolac bez naslona za ruke, oni veći i pravokutni stolovi pogodni su za stolce s naslonom ili čak klupe. 

Foto: Shutterstock

Set stolaca ili oni različitih oblika

Formalniji i klasičniji stil postić ćete ukoliko odaberete set stolaca iste boje i istih oblika, no odabirom onih koje se međusobno razlikuju stvorit ćete eklektičan, ali sofisticiran stil. Dakako, odabir stolca temeljite upravo na ugođaju koji nastojite postići. 

Klupa je jeftiniji odabir

Cijene stolca izražene su za jedan komad, stoga se trošak nabavke stolca nerijetko množi. Ipak, za nešto oskudniji budžet, možda je bolji izbor klupa. Ona je ujedno i mjesto za nekoliko ljudi, a odličan je odabir za one koji imaju mali prostor ili za one koji imaju djecu. 

Foto: Shutterstock

Tapecirani stolac

Nešto udobniji odabir tapecirani je stolac, no prilikom odabira onog pravog, potrebno je utvrditi koliko vremena provodite za blagovaonskim stolom. 

Naime, ukoliko je blagovaonski stol mjesto za kojim se družite, bilo bi dobro da ga učinite što udobnijim, a to ćete postići tapeciranim stolcem. S druge strane, ukoliko je dnevni boravak vaše utočište, nema potrebe za tapeciranim stolcem jer ionako nećete puno vremena provoditi tamo. 

Sklopivi stolac ili onaj koje se može slagati 

Za vlasnike manjih domova koji vole imati goste, sjajan su odabir sklopivi stolci ili pak oni koje se mogu slagati jedan na drugi, tako da, za vremena kada ne ugošćujete, vaš mali prostor ne djeluje pretrpano. 

Težina stolca

Težak stolac će otežati pristup stolu, a zahtijevat će i otežano pomicanje kada se želite ustati, a to nije dobra vijest za vaše podove. Stoga, ukoliko posjedujete osjetljive podove od mramora ili od parketa, bolje je da odaberete lakše stolce koje ćete jednostavnije pomaknuti. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije