Domaći proizvod

Najskuplji hrvatski gin jedini u svijetu radi se od zlatne borovice s Hvara

22.06.2019.
u 07:00

U svakoj boci ovog gina esencija je otoka Hvara, a zanimljivo je da se sve bilje, uključujući borovicu, bere ručno neposredno prije destilacije

Posljednjih je nekoliko godina, kako u svijetu tako i kod nas, najtraženije piće ljeti – gin. No, kao i druga pića, gin se razlikuje po kvaliteti, načinu pripreme, aromama... Ovog ljeta hit-priču imaju hrvatski poduzetnici Križan Pavić, Juraj Bartolić i A. Carić koji su udružili snage, znanje i strast te u srcu otoka Hvara proizveli premium craft gin Hvar22.

– Imamo vlastitu destileriju na Hvaru u kojoj proizvodimo nekoliko vrsta gina, svaki specifičan na svoj način, ali svima je zajedničko da su napravljeni od potpuno domaćih, uglavnom hvarskih namirinica – kaže Križan Pavić, jedan od osnivača nove etikete, te dodaje:

Borovica koja je baza našeg gina jedina na svijetu zlatne je boje, vjerojatno zbog hvarskih sunčanih dana, te ima i do tri puta intenzivniji okus od crne borovice. Lavanda, smilje i sve ostalo bilje svježe je ubrano, ručno, na Hvaru, a narančina i limunova korica dolaze s Visa, tako da s ponosom možemo reći da je naš proizvod sto posto domaći – ponosno objašnjava. A osim same proizvodnje i sastojaka, zanimljivo je da je ručni rad dio svakog procesa u izradi svakog njihovog gina.

– Gin se ručno puni, svaka boca posebno, potom se na njih, opet ručno, lijepe etikete i svaka se potpisuje i svaka je posebna – objašnjava Križan Pavić.

Zasad u svom portfelju imaju pet vrsta gina, a svaki od njih specifičan je i jedinstven na tržištu što im je priskrbilo i titulu najskupljih domaćih ginova.

Original je gin vrhunske kvalitete, mekanog okusa sa zanimljivim bukeom smilja, kadulje, lavande i livadnog cvijeća.

Druga perjanica ove destilerije nosi ime Pure i specifičan je po mliječnobijeloj boji i vjerojatno na najbolji način predstavlja esenciju craft gina.

Sljedeća uzdanica skriva se iza imena Black koji je specifičan po crnoj boji koju mu daje aktivni ugljen.

Sljedeći u nizu je Purple Rain, najnježniji gin iz ove obitelji koji karakterizira ružičasta boja zahvaljujući dominantnim notama lavande.

Posljednji, no ne manje vrijedan gin nosi ime Strong i kao stvoren je za prave ljubitelje tog pića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije