U CENTRU ZAGREBA

Burgeraj: mjesto za uživanje u hrani, ali i u interijeru

zg restorani
Foto: Petar Glebov
1/8
28.10.2014.
u 12:30

Vodimo vas u Burgeraj, zanimivljiv zagrebačaki kutak sa slasnim burgerima. Otvaranjem Burgeraja vlasnici su htjeli da se kod njih "visi"

Burgeraj je u strogom centru Zagreba koje nudi slasne burgere, a mladi vlasnici, zaljubeni par, Danijela Stepić i Željko Kvarda cijeli su interijer sami osmislili. Njihova ideja je bila da to postane "cool" mjesto u kojima će se rado "visiti". Cijeli interijer uspješna je mješavina vintage stila i ručno rađenih komada namještaja te miks drva, plastike i gume.

Inpiraciju za veliku drvenu klupu pronašli su u njujorškom metrou, a napravio ju je Danijelin školski kolega, šank je niži i širi od uobičajnih standarda, oko njega su Croncraft kožni barski stolci iz 70-ih, stigli iz Amsterdama, tu je i Boo-box, arkadna igra iz 1979. godine...

Foto: Petar Glebov

Na zidu su slike japanskog umjetnika Yoshitomo Nare, pop art umjetnika, poznatog s jakim aktivističkim razmišljanjima koji su jako bliski Danijeli.

Foto: Petar Glebov

- Mi ne slijedimo trendove, mi smo naš Burgeraj uređivali slušajući svoju osobnu estetiku i sve je to zato što se to nama sviđa. Mnogo toga je tu zato što je to dio Željkove i moje intimne priče, primjerice poput lampi u prostoru - ističe Danijela Stepić, dodajući kako je sve to miks utjecaja koji dolazi iz svijeta glazbe i filma.

Foto: Petar Glebov

Mali Burgeraj ugodno iznenađuje i pločama s ponudom ili natpisama o radnom vremenu. Kreirao ih je Miro Modul, zagrebački ulični umjetnik.

Ključne riječi

Komentara 4

QQ
qqq
15:56 28.10.2014.

Zanimljive su i cijene, 35 kn za mini hamburger i pomfri pa jeste vi normalni?

MT
mtintilinic
13:01 28.10.2014.

Sve pet, ali pecivo za hamburger se ipak ne bi smjelo raspadati...

DU
Deleted user
22:26 28.10.2014.

lol, pa burger-barovi se upravo projektiraju tako da se ljudi što kraće zadržavaju "pojedi i briši dalje", pa to je i koncepcija samog hamburgera kao jela, pa ne zove se badava fast-food. tamo gdje je tržišna ekonomija spriječena kao u zgb, zdravog razuma se može naći na žličice, a besmislenog rasipanja novca koliko hoćeš... jedino što znam - tko je novce zaradio radom i trudom dobro će promisliti svako ulaganje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije