dom iz snova

Malen, ali moćan: Stan s dizajnerskim potpisom Mirjane Mikulec

05.12.2020.
u 07:00

Suvremeni jednosobni stan potpuno je preuređen, a klijenti su željeli ubaciti malo luksuza u sam prostor. Dizajnerica interijera Mirjana Mikulec je zajedno sa svojim arhitektima osmislila zanimljiv prostor kojim prevladava elegancija, a dominiraju neutralni, zemljani tonovi

Neovisno o veličini, svaki stan može postati dizajnerski prostor ako je dobro osmišljeno rješenje uređenja i ako postoje mali pomaci od uobičajenog. Sjajan primjer pronašli smo među novim projektima studija Mirjane Mikulec koji je osmislio i uredio stan od samo 53 kvadrata.

Suvremeni jednosobni stan potpuno je preuređen, a klijenti su željeli ubaciti malo luksuza u sam prostor. Dizajnerica interijera Mirjana Mikulec je zajedno sa svojim arhitektima osmislila zanimljiv prostor kojim prevladava elegancija, a dominiraju neutralni, zemljani tonovi. Na samom ulazu već se lako može vidjeti prevladavajući stil, a kad bismo mu trebali dati ime rekli bismo da je to profinjena elegancija. Zidovi su obogaćeni zidnim lajsnama koje su dale poseban šarm prostoru i učinile ga vizualno većim.

Kako je stan jednosoban, bilo je potrebno dobro organizirati životni prostor, pa je tako podijeljen na dnevnu i spavaću zonu. Open space koncept dnevne zone zahtijevao je ravne linije namještaja i neutralne nijanse.

Foto: Darko Mihalić

– Da bismo uštedjeli prostor i stanu dali posebnost, blagovaonski dio spojili smo s kuhinjom. Prošireni dio radne ploče malo smo spustili u odnosu na visinu kuhinje i dobili šest sjedaćih mjesta. Budući da je bilo potrebno povezati prostor i dobiti skladnu cjelinu, dva dekora iverala koji su korišteni u kuhinji, provlače se kroz sav namještaj po mjeri u ovom otvorenom dijelu stana – naglašava Mikulec.

Foto: Darko Mihalić

Profinjenost dnevnom boravku daju štukature postavljene u tri okvira. Jednostavne linije i crni detalj pridonijeli su ideji prozračnog i elegantnog prostora. Posebna pozornost posvećena je rasvjetnim tijelima, pa su tako zlatne visilice u kuhinji i u dnevnom boravku dodatno naglasile otmjenost prostora i povezale cijelu priču. U stanu se nalazi jedna spavaća soba koja je uređena u istom stilu, a ništa manje elegantno uređena nije ni kupaonica.

Foto: Darko Mihalić

Profinjen izgled, koji se provlači cijelim stanom, ovdje je postignut kombinacijom reljefne i terazzo keramike. U cijelom interijeru dominiraju profinjenost, elegancija i skladnost. Pomno odabrani detalji i nekoliko elemenata kojima je istaknuta željena nota luksuza usklađeni su s jednostavnim komadima namještaja te je time postignuta cjelovitost kakva je poželjna u stanovima takve kvadrature.

Baza pri uređenju je boja koja je kombinirana s drugim neutralnim tonovima, sa sivim akcentima i zlatnim detaljima koji su ključni za postizanje dojma luksuza. Kako je stan okupan prirodnom svjetlošću djeluje još prostranije i na prvu nikad ne bismo mogli reći da je riječ o interijeru od samo 53 četvorna metra. Osim zlatnim detaljima i sivim akcentima, prostor je zaokružen predivnim žutim detaljima, prije svega preko blagovaonskih stolaca i ukrasnih jastučića.

Foto: Darko Mihalić

Umjetničkim djelima svoren je željeni dojam profinjenosti i luksuza, a viseće police koje ne zauzimaju prostor i ne zatvaraju ga vizualno osim funkcionalne uloge imaju i onu estetsku jer daju malu oštrinu i karakter prostoru. Udobnost je također jedan od kriterija koje je ovaj stan morao zadovoljiti, a taj zadatak je i više nego izvrsno ispunjen, prije svega fantastičnim odabirom namještaja i još senzacionalnijim odabirom rasvjetnih tijela.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije