inovacija

Od iduće godine svi će moći imati solarne krovove

09.09.2020.
u 13:20

Terran Generon je inovativni solarni crijep iz tvrtke Terran koji sadrži solarne ćelije integrirane na površinu crijepa

Od 1. travnja 2021. godine u Hrvatskoj ćete za svoju kuću moći nabaviti inovativne solarne crjepove Terran Generon i imati krov visoke estetike koji za vas prikuplja sunčevu energiju. Time ćete znatno smanjiti svoje račune za struju i istovremeno zaštititi kuću od svih atmosferskih utjecaja. Terran Generon je inovativni solarni crijep iz tvrtke Terran koji sadrži solarne ćelije integrirane na površinu crijepa.

Terran je međunarodno priznat proizvođač raznih vrsta betonskih crjepova i kompletnih krovnih sustava, kao i vodeći proizvođač crjepova u srednjoj Europi. Obiteljski posao u mađarskom vlasništvu osnovan je prije 100 godina, a na hrvatskom je tržištu prisutan već 15 godina i iznimno cijenjen kao kvalitetan i pouzdan proizvođač. Uz dugu tradiciju proizvodnje crijepa, stalni razvoj te uvođenje robotske tehnologije, Terran je postao ključni igrač u građevinskoj industriji.

Uobičajene solarne ploče do sada su se postavljale na krovove iznad crjepova i time dodatno opterećivale krovnu konstrukciju, ali i narušavale sklad krova te estetiku kuće na koju su postavljeni.

Solarni crijep Generon jedinstven je način za pokrivanje krova i učinkovito stvaranje energije koji cijeloj kući daje uravnotežen izgled. Jedina vidljiva razlika u usporedbi s običnim krovom je odsjaj sunčeve svjetlosti koju Generon odbija.

Komentara 1

DU
Deleted user
16:46 11.09.2020.

Uveo bi pod obavezno - uz subvencije, naravno, cilj? - do 2025 svaka zgrada ili kuća mora imati proizvodnju vlastite energije. Razloga je beskonačno mnogo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije