Moderna 
doza luksuza

Vila s veličanstvenim pogledom na Primošten i otoke

liliana lelas vila primošten
Foto: Studio 2
1/39
13.05.2020.
u 13:01

Vodimo vas u kuću za odmor od 220 četvornih metara na uzvišenom dijelu Primoštena koja je prava oaza hedonizma i dobrog ukusa

Na uzvišenom dijelu, odnosno “vrhu” Primoštena smjestila se prekrasna jednokatna luksuzna vila. Možda će se nekome tisuću metara udaljenosti od mora činiti nedostatkom, no u ovom slučaju panoramski pogled na more koji se pruža iz kuće i svi sadržaji koje ona nudi te izgled unutrašnjosti svakako su jači aduti.

Kada tome dodamo vanjski bazen i jacuzzi u kojima imate dojam kao da ste u moru, dok se u daljini naziru obrisi otoka šibenskog arhipelaga, mogli bismo reći da je ovaj objekt savršena formula za ljetni odmor.

I ne samo odmor. S obzirom na to da je opremljena svim potrebnim za život cijele godine, a 220 m2 interijera, za čije je uređenje bila angažirana dizajnerica Liliana Lelas i Studio 2, nudi i više nego dovoljno komocije.

Foto: Studio 2

Galerija povezuje etaže

Prva etaža rezervirana je za socijalni sadržaj te se sastoji od prostranog tzv. open spacea – boravka, kuhinje i blagovaonice te fitnessa koji je direktno povezan s bazenom. Gornja etaža, koja ima tri spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama, također je povezana u jedinstven prostor s prizemljem, i to konceptom galerije.

Iz hodnika na katu vidi se dnevna zona, što otvara i jedan i drugi prostor i čini ih većima. Moderno i jednostavno bijelo pročelje s praktičnim sivim aluminijskim otvorima odabranim zbog manjeg utjecaja posolice skriva atraktivnu unutrašnjost te nastavlja stilsku priču iz eksterijera, doduše s malom kolorističkom promjenom. Dok na terasi prevladavaju smeđe nijanse na drvenom namještaju i jacuzziju, u interijeru su tu ulogu preuzele siva i bijela, s akcentima u jarkim bojama – narančastoj, ljubičastoj, crvenoj...

Foto: Studio 2

– U uređenju smo slijedili modernu arhitekturu želeći postići minimalističku eleganciju kombiniranu s ležernošću te ipak dobiti dojam topline i ugode. Upravo zato tu su jarke boje na detaljima, odabir parketa kao prevladavajuće podne obloge u prizemlju te kvalitetni bogati tapisoni u spavaćim sobama – objašnjava Liliana Lelas dodajući da se keramičke pločice nalaze samo u kupaonicama.

Foto: Studio 2

Moć jarkih detalja

Odabir minimalističke sivo-bijele kombinacije odraz je i dizajneričinih kolorističkih preferencija, ali i poštivanje nepisanog pravila prema kojem je za podlogu – podove, zidove ili pak velike, osnovne primjerke namještaja bitno da budu u neutralnim nijansama.

– Volim kada za “stabilne” dijelove interijera mogu odabrati eleganciju i nenametljive boje, a onda njih kombinirati s dinamičnim detaljima – bilo oblikom, bilo bojama – ističe Liliana Lelas. Većina namještaja u kući, gotovo 80 posto, izrađena je prema njezinim nacrtima, a konačan oblik dobila je u stolarskoj radionici.

Foto: Studio 2

Kako je, osim samog izgleda, važna komponenta bila i kvaliteta, odabran je materijal MDF. Ostatak su uglavnom dizajnerski komadi – od dvobojne sofe Uzeta, preko Kartellovih blagovaoničkih stolova pa do Flosovih visilica. Tako se napravila željena sinergija i postignut cilj za ugodnim urbanim interijerom usred morskog ambijenta.

Foto: Studio 2

Komentara 2

HA
Hanok
15:17 13.05.2020.

Prazan

ST
strike
14:11 13.05.2020.

Dizajn devedesetih došao u Hrvatsku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije