FOTOGENIČNA PENJAČICA

Instagram luduje za čarobnom glicinijom

glicinija
@sixplustwo
12.05.2020.
u 09:22

Donosimo vam neke od divnih fotografija s Instagrama koje su upravo ovu penjačicu stavile u prvi plan. Još da ih barem možemo pomirisati...

Vrijeme je cvata čarobne i zavodljive glicinije. Radi se o penjačici koja je vrlo snažna, otporna i izdržljiva biljka kada su u pitanju temperature. Može rasti na suncu, ali i u polusjeni te u bilo kakvom tipu tla.

Glicinija je rod koji obuhvaća desetak vrsta poludrvenastih penjačica čije se grane savijaju oko potpornih stupova. Raste vrlo brzo - čak i do 20 metara visine ili deset metara širine! Najpoznatija glicinija nalazi se u Sierra Madre u Kaliforniji: zauzima oko 0,40 ha, a teži oko 250 tona. Cvjeta u proljeće kada se prvo pojave cvjetovi pa tek nakon toga listovi. Također svoje cvijeće može pokazati još dva puta godišnje, sredinom ljeta i krajem jeseni. Izrazito je fotogenična i omamljiva mirisom.

Donosimo vam neke od divnih fotografija s Instagrama koje su upravo ovu penjačicu stavile u prvi plan. Još da ih barem možemo pomirisati...

Foto: @roshani.takes.london

Foto: @berlinerpost

Foto: @cheerock921

Foto: @hnditm

Foto: @sixplustwo

Foto: @mauriziofontanelli

Foto: @ladieslifestyleguide

Foto: @helloiamann

Foto: @wiisteeria

Ključne riječi

Komentara 1

MA
Matrix5
23:53 10.05.2019.

Romantično preljepo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije