12 MJESECI GRADNJE

FOTO U srcu Zagorja niknula nova niskoenergetska kuća

kuća Zagorje
Foto: Promo fotografije
1/10
11.11.2014.
u 11:37

Iako je cijena gradnje niskoenergetskih kuća 35% viša nego kod klasične gradnje, povrat investicije očekuje se u roku od osam godina

U Donjoj Stubici izgrađena je prva niskoenergetska kuća tvrtke Vodolim. Gradnja je trajala 12 mjeseci, a objekt je građen po principu Wienerbergerove e4 energetski učinkovite kuće, što znači da zadovoljava sve preduvjete energetske učinkovitosti, koristi obnovljive izvore energije, ekonomična je i pruža udobnost življenja. Kao sustav grijanja, ova zagorska kuća koristi besplatnu energiju zemlje na principu  geotermalne  dizalice  topline, a za grijanje  sanitarne  vode besplatnu  energiju sunca na principu solarnih panela, što čini ovu kuću zdravom za okoliš.

- Naš stručni tim, koristeći kvalitetan materijal tvrtke Wienerberger, uspio je izgraditi pravu kuću budućnosti, čija je posebnost u tome da je u potpunosti ekološki prihvatljiva i samoodrživa. Sva energija koja se koristi u kući dolazi iz prirodnih izvora. Izuzetno smo ponosni na ostvareni projekt i što kupcima možemo ponuditi sigurnu, funkcionalnu i isplativu kuću koja ne šteti okolišu – izjavio je Vanja Brundula, vlasnik tvrtke Vodolim.

Zasad u Hrvatskoj niskoenergetske kuće nisu toliko zastupljene kao u razvijenijim europskim zemljama, no s vremenom se više razvija svijest o važnosti i isplativosti ovakvog tipa gradnje.

Naime, iako je cijena gradnje niskoenergetske kuće 35% viša nego kod klasične gradnje, povrat investicije očekuje se u roku osam godina. Dodatna prednost jest što se za izgradnju ovakve kuće može izdati i garancija izvođača radova jer se koriste kvalitetni materijali i oprema

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije