Stotine detalja

Stotine detalja, fotografija, različitih dezena, boja i namještaja...

Stotine detalja, fotografija, različitih dezena, boja i namještaja...
Foto: Dom i vrt
1/11
04.11.2012.
u 14:56

U nesvakidašnjem domu zagrebačke obitelji vlada sklad naizgled nespojivih stvari, a slobodno ukradete i koju ideju...

Kada dom preuređujete svake dvije godine birate nove boje zidova i mijenjate detalje u sobama, onda ste sigurno veliki zaljubljenik u interijere, dizajn, a mora da vam ne nedostaje ni mašte, talenta i kreativnosti. Takva je, u najmanju ruku, i Ankica Juričević koja nam je zajedno sa svojom obitelji otvorila vrata svojeg pomno uređenog stana. Velika zaljubljenica u uređenje interijera, priznaje, u šest godina tri je puta mijenjala boje u stanu, a njezin suprug Mladen na sve to samo će se nasmiješiti.

Skandinavski stil
Ipak, on je zadužen male preinake, postavljanje slika, lustera te za popravke koji trebaju mušku ruku. Stan od 78 kvadrata na zagrebačkom Bijeniku s vrtom i dvije terase prava je inspiracija Ankici Juričević koja ga je opremila namještajem iz Ikee, antiknim detaljima iz svojeg prodajno-izložbenog prostora Chic & Antique te uspomenama s obiteljskih putovanja. Iako u stanu ima mnogo tzv. shabby chic detalja, Ankica Juričević sklona je skandinavskom stilu uređenja, što i ne čudi nakon dvije godine života u Švedskoj.

– Već godinama traje moja ljubav prema uređenju interijera. To je jedan od načina kako izražavam osjećaje. Prije se to svodilo samo na pomaganje prijateljima i rodbini oko uređenja, a sada imam i trgovinu antiknim i shabby chic namještajem Chic & Antique – ističe Ankica Juričević koja bi ipak voljela da u stanu imaju malo više mjesta. – Stan se sastoji od kuhinje, dnevnog boravka i blagovaonice te ima tri spavaće sobe, a preko ljeta vrijeme volimo provoditi u vrtu. Bilo bi bolje da imamo još malo prostora, ali snalazimo se i ovako – govori Ankica Juričević.

Detalji čine dom
Dom odiše posebnom toplinom zahvaljujući kombinaciji modernog i antiknog namještaja, ali i šarenim jastucima, dekorima te sitnicama poput slike iz Motovuna, statue Mozarta koja dolazi iz Beča, malenog anđela donesenog s putovanja iz Amerike i bijelog vjenčića s Dolca. – Prostor u kojem živimo mora biti utočište. Važno je kako ćete urediti dom, on mora odisati nečim posebnim – objašnjava Ankica Juričević. Poseban šarm domu Juričevićevih daju i raskošni lusteri te malene noćne svjetiljke koje se mogu pronaći i na prozoru, ormarićima...

Među najnovijim detaljima u stanu je i antikna fotelja prebojena u bijelo. Odlično se uklopila u dnevni boravak kojim dominira bijeli stolić s velikom staklenom površinom iz Ikee. Vlasnici često mijenjaju i izgled stolaca u blagovaonici zahvaljujući navlakama koje se mogu skinuti i zamijeniti novima, a posebno su ponosni na svoj dom za vrijeme božićnih blagdana kada je ugođaj jedinstven. Tko zna što spremaju za ovaj Božić...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije