moderan dom

Naša stolnotenisačica živi u montažnoj kući kakvu još niste vidjeli! Jednostavno je fantastična

Foto: Josip Regović/PIXSELL
1/20
30.11.2020.
u 07:00

Vlasnici ističu kako je brzina jedna velika prednost takvog oblika gradnje jer je njihova katnica u samo 24 sata bila pod krovom

Predivna kuća od  270 m2 na Jarunu dom je naše stolnotenisačice i paraolimpijke Sandre Paović i njezinog supruga Daniela Lazova. Na prvi pogled ova luksuzna ljepotica ni po čemu otkriva na je riječ o montažnoj kući. Kuća je u potpunosti projektirana i prilagođena željama investitora koji su od samog početka znali i imali ideju kako će njihova kuća iz snova izgledati.

Stan koji je bio neprilagođen njima i njihovim potrebama zamijenili su montažnom kućom koja im je bila prvi izbor. O klasičnoj gradnji nismo ni razmišljali, već smo odmah znali da ćemo ići na montažnu gradnju. Od svih firmi Domusplus nam se učinio najboljim i najprofesionalnijim. Kvaliteta materijala nas je odmah privukla - kažu vlasnici.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Ističu kako je brzina jedna velika prednost takvog oblika gradnje jer je njihova katnica u samo 24 sata bila pod krovom.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Domusplus je kuću radio u visokoj roh bau razini s dodatnom opcijom finalizacije elektroinstalacija. Nakon postavljenih temelja, za visoku roh bau razinu bilo je potrebno oko dva mjeseca. Vlasnici su u kuću uselili nakon godinu dana od početka gradnje na što kažu da je izuzetno brzo s obzirom na veličinu kuće i veliki broj detalja.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Nakon što je kuća stavljena pod krov, projekt je na sebe preuzela arhitektica Gordana Đerić koja je vlasnicima stvorila genijalan dom, prilgaođen njihovim potrebama.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

- Riječ je o iznimno kompleksnom i zahtjevnom projekut koji je postepenim napredovanjem postajao sve više „filozofija života s  internim radnim nazivom VILA ŠEHERZADA , zbog odabira materijala, glamuroznosti i asocijacije na ekskluzivne vile - otkriva dipl.ing. arh. Gordana Đerić te dodaje:

Foto: Josip Regović/PIXSELL

- Moja vizija interijera zahtijevala je promjenu arhitektonskog idejnog rješenja. Išli smo na  otvaranje prostora rušenjem nosivih zidova  radi otvorenog rješenja kuhinje  i dnevnog boravka.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Kuća je katnica, a na katu je glavna intervencija bila u spavaćem dijelu - postavljanje velike kupaonice.

Prizemlje se sastoji od ulaznog dijela i dodatnog hodnika kojim se odvija komunikacija za kat: liftom - platformom koji ima otvorene vizure na vanjski dio ulazne nadstrešnice sa zelenim vrtom i stepenicama kao i ulaz u dnevni boravak i garažu.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

- Budući da je komunikacijski hodnik dug i uzak pretvoren je je u umjetničku galeriju. Dominiraju niše sa instalacijama i skulpturom čovjeka koji pomiče zidove i trga lance - objasnila je arhitektica Đerić.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Jedinstvenu cjelinu čine dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica, radna soba i soba za opuštanje.

Radnu sobu i sobu za opuštanje odvaja veliki akvarij s morskim ribama, koji se vidi iz svakog dijela stana i kao takav čini prostor efektnim i egzotičnim.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Prostor je jedinstven,dizajnerski odabirom materijala, povezan koloristički i stilski, a svaka cjelina ima svoju funkciju.

Izlaskom iz lifta na katu stupa se na galeriju s koje se pruža pogled na cijeli dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju .Galerija ima ogradu od prozirnog stakla dužine 10 metara koja je nevidljiva i čini jedinstvenim prostor prizemlja i kata.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Na katu su smješteni teretana sa pratećom kupaonicom, wc , i odvojen privatni dio: spavaća soba sa garderobom. Kupaonica prilagođena stanarima s kadom, tuš kadom i lavaboom koji je ručno rađen po nacrtu arhitektice u izvedbi izvrsnog keramičara.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Kroz klizna staklena vrata, u kojima je integrirana čipka, ulazi se u privatni dio saune i turske kupelji s ležajevima za odmor.

- Iz spavaće sobe i kupaonice se ide na balkon koji je od vanjskog svijeta odvojen umjetnim bršljanom i tendom tako da klijenti u svom objektu imaju potpunu intimu - kaže arhitektica Đerić.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Izuzev dizajniranja standardnih cjelina interijera, namještaja koji se radio po mjeri i po nacrtima arhitektice, posebna je pažnja posvećena dekoraciji.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Posebna pažnja je posvećena rasvjeti tj. izradi lustera koji je originalna ideja arhitektice , što znači da je 3 standardna lustera spojila u jedan.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Sve prostorije su povezane u kontinuitetu, koloristički, materijalima,dekoracijom, a osnovni zadatak prilagodba osobama s posebnim potrebama je u potpunosti zadovoljen kako u eksterijeru, tako i u interijeru.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Komentara 10

Avatar messerschmidt
messerschmidt
07:50 30.11.2020.

Nisam znao da se tolika lova vrti u ping pongu.

KP
konzervativni_preporod
14:28 30.11.2020.

znači novac prikupljen humanitarnom akcijom potrošila nenamjenski ? hahah naivni hrvati stvarno zaslužuju da ih se radi budalama pa vi donirajte u humanitarne svrhe kako bi se novac trošio nenamjenski i dizale vile koje vi smrtnici ne biste zaradili niti u dva života

LA
lajh1985
17:57 30.11.2020.

Pa vec ako se promovira ovo zasto se ne kaze koliko para kuca kosta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije