Svijet interijera

Potpuno bijela kuhinja zvijezda je prostranog stana

stan
arhiva
28.11.2020.
u 06:55

Vlasnicima je velika želja bila da im u domu dominira bjelina, ali i topla atmosfera što je postignuto pažljivo biranim detaljima poput slika i rasvjetnih tijela

Moderno uređen stan u potkrovlju od 110 četvornih namijenjen je četveročlanoj obitelji. Vlasnici stana imali su nekoliko zahtjeva koje je studio Mirjane Mikulec morao ispuniti: da u interijeru prevladavaju čiste linije i bjelina, da ima što više prostora za spremanje stvari, a izrazili su i želju da prevladava bijeli namještaj visokog sjaja.

Foto: arhiva

Napravljena su idejna rješenja pa je na pod cijelog stana postavljen svijetli hrast, osim u sanitarnim prostorijama gdje je pod obložen visokodekorativnom smolom. Boju je trebalo uskladiti s parketom i odabrana je neutralna bež-siva nijansa da bi prijelazi bili što blaži.

Foto: arhiva

Svi zidovi u stanu i većina namještaja bijeli su, no detaljima i pokojim naglašenim primjerkom izbjegnuta je sterilnost. Posebna pozornost posvećena je osvjetljenju prostora. Po ravnom dijelu stropa umjesto plafonijera ugrađena je nadgradna spot-rasvjeta Lotis. Na kosinama su pak korištene zglobne lampe. Prostor dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje čini jednu cjelinu, ali je kuhinja vizualno izdvojena pregradnim zidom. No osigurana je komunikacija u sva tri smjera. Kuhinja je, kao i ostatak namještaja u stanu, prema gore spomenutim željama vlasnika, izrađena po mjeri od bijelog medijapana visokog sjaja.

Radna ploha izrađena je od lak-stakla koje je postavljeno i na zid umjesto pločica. Neobična viseća napa koja izgledom više podsjeća na lampu svojom unutrašnjošću u boji fuksije ujedno je i jedina u boji u kuhinji.

Foto: arhiva

Svi aparati također su bijeli, dok se nijanse sive i crne pojavljuju u dnevnom boravku i blagovaonici. Tu je svoje mjesto pronašla kultna Barcelona i vječne Eamesove stolice. Za kupaonicu i WC odabrane su pločice koje imitiraju bijeli mramor, dok je samo jedan zid obložen mozaikom. Jedina ekscentričnost ove prostorije barokno je zlatno ogledalo. U dječjoj muškoj soba bjelina je razbijena sivim ladičarom, drvenim radnim stolom u boji svijetlog hrasta i bojom zida u smeđem tonu. No stilom uređenja prati ostale prostorije stana. Jedina prostorija koja svojim stilom i odabirom boja odskače od ostatka stana ženska je dječja soba. Kombinacija ružičaste i bijele s romantičnim detaljima jedna je posve drukčija priča. Kada se podvuče crta, ovaj je projekt rezultirao prostranim stanom koji je potpuno podređen željama i stilu života vlasnika, u kojem dominiraju prirodna svjetlost i namještaj čistih linija čime je postignuta prozračnost.

Biranim detaljima razbijena je monotonija i bjelina, a većina namještaja izrađena je od medijapana visokog sjaja čime je stanu dana i doza luksuza.

Foto: arhiva

S posebnom se pak pažnjom pristupilo uređenju kuhinje, koja je prije svega izuzetno funkcionalna, te uređenju dječjih soba u kojima je bilo važno istaknuti karakter njihovih vlasnika. Kada pak govorimo o kupaonici, valja naglasiti da i ona slijedi istu filozofiju uređenja, s čistim linijama i bijelom bojom kao dominantnom. Zbog lakšeg održavanja podovi su izrađeni od epoksirane smole kojom su vlasnici oduševljeni. Uz nekoliko dizajnerskih klasika stan krase i pomno birani detalji od kojih svaki priča zanimljivu priču.

Foto: arhiva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije