HIT MJESTO NA JADRANU

Novi hotel u Trogiru: sjajna moderna interpretacija baroka

hotel  XII Century Heritage lea aviani
Foto: Lea Aviani
1/6
09.10.2016.
u 10:00

Iako je svoja vrata otvorio nedavno, XII Century Heritage hotel mnogi već smatraju najljepšim malim hotelom na Jadranu

Trogirski XII Century Heritage, novi boutique hotel na domaćoj hotelijerskoj sceni, ne prestaje oduševljavati, o čemu govore i visoke ocjene koje gosti ostavljaju na booking stranicama. Pohvale mu daje i dizajnerska struka, što ukazuje da je unutrašnji izgled uvelike zaslužan za uspjeh Heritagea.

Za taj segment ovog šarmantnog hotela smještenog na samoj trogirskoj rivi, s pogledom na more i udaljenog 100 metara od crkve sv. Petra, pobrinula se splitska dizajnerica Lea Aviani.

Foto: Lea Aviani

Kako je riječ o zgradi u povijesnoj gradskoj jezgri te činjenici da je gradnja kuće seže daleko u prošlost i da je zadnju preinaku doživjela u doba baroka, u uređenju ovog kamenog zdanja trebalo je poštivati naslijeđe. Dizajnerica je projekt rekonstrukcije trebala uskladiti s uputama konzervatorskog odjela.

– Iako od baroknog originalnog interijera nije bilo nikakvih tragova, pri projektiranju se naglasak ipak stavio na postizanje baroknog dojma prvo kroz izradu samostojećeg namještaja, a potom i u korištenju dekoracije – otkriva Lea Aviani, koja posebnost ovoga hotela sa 15 soba ponajprije vidi u njegovoj lokaciji.

Usto, upravo ta ‘zadatost’ baroknog dojma dala je interijeru hotela – od recepcije, restorana pa sve do soba – poseban štih u kojem se to povijesno pažljivo kombinira s modernim detaljima i materijalima te modernom tehnologijom.

Foto: Lea Aviani

Rezultat je hotel s vidljivim dizajnerskim “touchom”, ali vrlo funkcionalan.

– Htjeli smo izbjeći trendovski karakter te postići dojam moderne klasike. U ostvarenju toga nam je pomogla činjenica da smo imali odriješene ruke – zaključuje dizajnerica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije