Iskoristite vikend

Odličan uradi sam projekt u samo tri koraka, za super svečani blagdanski stol

IKEA
11.12.2021.
u 07:00

Na ubruse možete staviti koji god želite oblik, a najbolji izbor su oni ravnih linija jer će izgledati puno urednije

Ako ste ovog vikenda raspoloženi za uradi sam projekt donosimo vam jednostavan recept dizajnerice Nathalie Kamkum
i fotografa Matsa Ekdahla koji su za Ikeu osmislili unikatne ubruse koje može napravati svatko sam, u svoja četiri zida. Evo njihove ideje, a vi ju možete uzeti kao polazišnu točku i nadograditi vlastitim dizajnom i idejama.

Foto: IKEA

Trebat će vam:

Ubrusi
Bijeli papir
Crni flomaster
List prozirne plastike
Skalpel
Daska za rezanje
Valjak
Boja za tkaninu
Zdjela

Foto: IKEA

1. korak

Nacrtajte željeni uzorak na komadu papira. Koristite jednostavne oblike i velike komade. Mi smo se odlučili za oblik dijamanta jer ga je jednostavno nacrtati i odgovara našoj „kraljevskoj” temi. Crnim flomasterom nacrtajte debele, vidljive linije.

Foto: IKEA

2. Korak

List plastike stavite na dasku za rezanje. Papir stavite na vrh. Skalpelom izrežite uzorak iz papira i plastike. Savršeno ravne rubove možete dobiti ako koristite ravnalo. Listovi se neće pomicati ako ih učvrstite selotejpom. Nakon toga možete baciti papir.

Foto: IKEA

3. korak

List plastike stavite preko ubrusa (mi smo iskoristili rubove da naglasimo geometrijski oblik dijamanta). Boju za tkaninu ulijte u zdjelu. Valjkom aplicirajte boju na ubrus. Ostavite da se suši.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije