Pantone

Boja godine 2022. je posve nova boja - Very Peri i bez sumnje će biti hit

Pantone
09.12.2021.
u 20:29

Nakon vladavine sive i žute kao boja za 2021. godine, Institut je predstavio sasvim novu boju – Very Peri (PANTONE 17-3938 Very Peri), dinamičnu plavu nijansu obogaćenu živopisnim ljubičasto-crvenim podtonom

Kao i svake godine s nestrpljenjem se iščekivalo koju će boju Institut za boje Pantone predstaviti kao nijansu koja će obilježiti nadolazeću godinu, a za 2022. godinu odabrana je dinamična i inovativna boja koja je po prvi puta u povijesti Instituta kreirana posebno za prigodu predstavljanja vladajuće boje godine.

Foto: Pantone

Nakon vladavine sive i žute kao boja za 2021. godine, Institut je predstavio sasvim novu boju – Very Peri (PANTONE 17-3938 Very Peri), dinamičnu plavu nijansu obogaćenu živopisnim ljubičasto-crvenim podtonom koji daje dozu energičnosti i uzbuđenja umirujućoj, elegantnoj i klasičnoj plavoj boji.

Foto: Pantone

Nova Pantone boja za 2022. topla je i optimistična plava nijansa koja unosi svježinu u moru klasičnih plavih tonova:

- Dok se krećemo u svijetu nepredvidivih promjena, izbor ove boje donosi novu perspektivu i viziju pouzdane plave boje obuhvaćajući sve njene kvalitete, no istovremeno, svojim ljubičasto-crvenim podtonom, Very Peri prikazuje duhovit, radostan stav i dinamično prisustvo koje potiče hrabru kreativnost i maštovito izražavanje - rekla je Leatrice Eiseman, izvršna direktorica Pantone Instituta za boje.

Foto: Pantone

U svojoj srži, Very Peri je kombinacija digitalnog i fizičkog svijeta, točnije onog što kreiramo u sferi digitalnog dizajna i onog što opažamo u prirodi, poput cvijeća, ptica i raznih drugih oblika. U tom smislu, nova Pantone boja predstavlja spajanje tih svjetova i uspostavljanje ravnoteže među njima.

1/11

U priopćenju za javnost navode da Very Peri može donijeti svjetlinu u interijer dok se spaja s nizom materijala, tekstura i završnih obrada. Jedan od načina na koji možete unijeti ovu plavu nijansu u svoj dom je dodacima koji se lako mogu mijenjati, ili možete naglasiti zida ili strop, i dobiti poželjnu dubinu. Jedva čekamo dizajnerski odgovor na ovu boju sezone!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije