POTPUNA PREOBRAZBA

Novo, modernije i praktičnije lice novozagrebačkog stana

stan jasmin viner novi zagreb
Foto: Arhidiz studio
1/15
10.12.2019.
u 09:32

Dom na posljednjem, 18. katu nebodera u Novom Zagrebu, koji je patio od nelogičnog i nepraktičnog tlocrta, temeljito je adaptiran

Kompletan izgled stana na posljednjem katu novozagrebačkog nebodera adaptacijom je toliko promijenjen da ga je teško povezati sa starim prostorom koji je, prije svega, patio od kaotičnog tlocrta. Stan od 90 m2 prije preobrazbe sastojao se od puno nefunkcionalnih malih pregrađenih prostora s puno vrata koja su, kako duhovito napominje dizajnerica Jasmin Viner, ‘jela’ prostor, a usto su prevladavali tamni drveni elementi.

Sve to činilo je stan neatraktivnim i skrivalo njegov potencijal koji je nudila velika kvadratura i divan pogled koji se pruža s prozora i balkona. Vlasnici, osim što su željeli da se prostor uveća i bude prozračniji, nisu imali većih želja oko uređenja prostora, što je dizajnerici Jasmin Viner olakšalo izvedbu projekta.

Foto: Arhidiz studio

Prozračniji i funkcionalniji
– Vlasnici su željeli moderniji stan koji sadržava sve potrebne elemente za kvalitetan život. Veliki boravak, blagovanje i dovoljno veliku kuhinju koja sadržava sve potrebne aparate – kaže dizajnerica.

Olakotna okolnost u adaptaciji bila je i ta što su samo vanjski zidovi bili nosivi što je omogućilo rušenje svih unutarnjih i lakšu prostornu realizaciju zamisli. A zadataka je doista bilo puno.

– U interijeru je sve promijenjeno – od podova, stolarije, keramike i namještaja. Rušen je zid između kuhinje i blagovaonice kako bi se dobio open space, kupaonice su se proširile i po kvadraturi i po namjeni jer je jedna od njih dobila i saunu. Neki pregradni zidovi u hodniku i spavaćim sobama rušeni su kako bi se dobili ugradbeni ormari – objašnjava Jasmin Viner dodajući kako je preuređenje, iako zahtjevno, teklo bez problema – čak 90% je bilo planiranje, a samo 10% izvedba.

Sada se stan sastoji od ulaznog dijela – hodnika i garderobe, dviju kupaonica, dnevne zone te dviju spavaćih soba.

Foto: Arhidiz studio

Efektan kameni zid
Pri uređenju jedina želja vlasnika bio je kamen pa je postavljena zidna aplikacija od toga materijala. Dizajnerici je uspjelo naći umjetni kamen koji je bojom, cijenom i strukturom zadovoljio želje investitora. Dizajnerica se odlučila za prirodne tonove u interijeru, a detalji u plavom tu su da malo ‘podignu priču’ kako bi stvorili ugodnu atmosferu, ali i bili transparentni.

– Kada je interijer odrađen u maniri prirodnih boja i materijala, uvijek se može lako promijeniti ‘tema’, čak i više puta godišnje. Izmjenom zavjesa/panela, dodatkom detalja u boji dobit ćemo drugi ugođaj, a to nam je i bio cilj – da se prostor može mijenjati detaljima – zaključuje dizajnerica.

Foto: Arhidiz studio

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije