U istri

Istarska Villa Marko pravi je užitak za baš sva osjetila

07.08.2019.
u 08:30

Kako bi se istaknula ponudom, vlasnica je vilu opremila najkvalitetnijim materijalima i bogatom ponudom: bazenom, saunom, minigolfom, igralištem za odbojku...

Prije godinu dana u Livingu smo predstavili Villu Lara koju je uređivala dizajnerica i vlasnica Ivana Tomas, a u ovom broju predstavljamo vam njezinu novu dizajnersku perjanicu – Villu Marko koja je stilski potpuno drukčija od svoje prethodnice.

– Budući da je Istra zasićena ponudom vila za najam, tržištu je potrebno ponuditi nešto novo i drukčije i baš zato odlučili smo se za moderniju vilu koja je obogaćena brojnim sadržajima, bazenom, saunom, sunčalištem, igralištem za odbojku, košarkaškim terenom... i koja se jednostavno svojom posebnošću ističe na tržištu – objašnjava dizajnerica i vlasnica Ivana Tomas te dodaje:.


– Naša je odluka bila da gostima ponudimo modernu mediteransku vilu koja će biti vizualno moderna, ali sagrađena tradicionalnim materijalima (istarski kamen, hrast, fino obrađeni metal, beton ). Svjesno smo se držali tradicionalne istarske arhitekture, dakako u modernoj verziji. Tu prije svega mislim na baladur koji je moderniziran ogradom od stakla! Dakako, pogled koji se s nje pruža je senzacionalan – na more i šumu – ponosno ističe Ivana. 
Kuća ima četiri spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama, a svaka soba ima TV i klimu.

U cijeloj kući pod je od mikrocementa, također pod oko bazena, a sve građevinske radove izvela je tvrtka Astoria iz Poreča. Unutrašnjost je, pak, potpuno dizajneričin rad, od odabira svakog komada namještaja pa sve do slika koje krase zidove.
– Namještaj je dijelom kupljen u Italiji, a dijelom je ručni rad. Metalna pergola, svi stolići i konzole naručeni su u tvrtki Selekta iz Labina i napravljeni odlično, i to po povoljnim cijenama i u dogovorenom roku.

Stube, ulazna vrata, stol, etažeri u kupaonicama, klupice, izrađeni su od hrasta i ručni su rad gospodina Roberta Rozmana – kaže dizajnerica i brzo se nadovezuje:

– Obožavam Prostoria foteljice Polygon i njihove su se dvije foteljice s naslonima od hrasta u tkanini crne boje odlično uklopile u dnevni boravak uz bijele sofe i tepihe od ratana koji su prisutni u cijeloj kući kao topla protuteža hladnoći mikrocementa na podu.

Zavjese su sašivene od lana koji je kupljen u Ikei, a jastučići od istog materijala na ležaljkama su i u cijeloj kući – nabraja vlasnica te se s posebnom pozornošću osvrće na vrlo bitku stavku – rasvjetu.

– Rasvjeta je nabavljena u tvrtki Kundich, ali upotpunjena je lampama Flos, visilicama u blagovaonici marke Ilili, a lampe u sobama su Arigato iz Grupa studija. 
Kuhinju i tri kreveta s tapeciranim uzglavljima vlasnica je nabavila u Lesnini i jako je zadovoljna omjerom cijene i kvalitete.

Posuđe i detalji posebno su joj važni pa ih je tako čak tri godine skupljala na putovanjima po Italiji i Grčkoj te u Turskoj u kojoj živi s obitelji. Posebno je ponosna na servis od crnog vulkanskog kamenja koji se savršeno uklopio u cijelu priču. U kući dominira skulptura “Ljudi” akademske kiparice Maje Šimunović koja je ujedno i njezin diplomski rad, a duga je četiri metra te podijeljena u četiri komada po metar duljine. Njezino su djelo i vulkani, miniverzije vulkana izrađene od gline i pečene te obojene u crnu boju. 
– Oni su postavljeni u dvorištu kuće, noću u njih stavim svijeće i to stvarno izgleda kao minivulkan prije erupcije – kaže dizajnerica te dodaje:

– Sve slike u kući osobno sam naslikala, a neke i moja djeca Marko i Lara – ponosno zaključuje vlasnica.
No, osim svih ovih divota kojima je Villa Marko oboružana, glavna zvijezda ipak je 13-metarski bazen sa sunčalištem koji je okružen minigolfom, igralištem za odbojku na pijesku, košarkaškim terenom, biciklima... 
– Imamo i okrugli niski kamin koji po noći izgleda bajkovito.

U dvorištu je pomno birano bilje, a cilj je bio ponovno dati notu modernog Mediterana, ali i naglasiti ljepotu tradicionalne Istre!

To smo postigli mediteranskim vrtom sa začinskim biljem koje gosti koriste dok borave u kući, starim maslinama i jukama te jednim golemim drvom japanskog cvijeta koji je dopremljen iz Italije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije