CAFFE BAR RITUALS

Bivša trgovina tekstila u Španskom postala sjajno uređen kafić

kafe rituals špansko
Foto: Promo
1/23
07.09.2016.
u 17:38

Ideja lokala je da bude topao i ugodan za boravak a to je postignuto unošenjem elemenata prirode kroz detalje - zelenu boju i bilje

Kvartovski kafići, naročito oni u većim gradskim sredinama nerijetko imaju kultni status – mnogim su tinejdžerima bili prva mjesta na koja su počeli izlaziti, a kasnije postala stalna baza za druženje s prijateljima s kojima su odrasli, neki ne mogu zamisliti početak dana bez ispijanja kave i čitanja dnevnih novina u njemu, a trećima je to prigodno mjesto za opuštanje subotnjim ili nedjeljnim jutrima.

Jer, svi volimo, osim svoga pravoga doma, imati i mjesto koje će ga uspješno zamijeniti. Kao što volimo imati svoje male rituale. Upravo takvim idejama su se i vodili vlasnici novog atraktivnog kafića u zagrebačkom naselju Špansko, pa su ga stoga i nazvali jednostavno i znakovito – Rituals.

Foto: Promo

Na mjestu bivše trgovine tekstilom i 220 četvornih metara prostora, koji uključuje i terasu stvoren je ugodan i ukusno namješten ugostiteljski objekt koji želi okupiti različite generacije. Kako u ovom naselju postoji niz kafića, vlasnici su nastojali ponuditi nešto novo i drugačije.

- Rituals caffe privlači goste svojim opuštajućim interijerom te raznovrsnom ponudom. Zamislili smo ga kao mjesto gdje će ljudi uživati u dnevnim ritualima ispijanja kave i prirodno cijeđenih sokova, a u vrućim ljetnim danima rashladiti se bogatim izborom koktela. Osim toga, u prostoru će se održavati raznovrsna događanja poput koktel zabava, promocija vina, promocija novih proizvoda, kako bi svaki gost pronašao nešto za sebe – govori vlasnik Tomislav Matić.

Foto: Promo

Velika podrška ovakvom konceptu kafića jest i njegov izgled, za koji su angažirali arhitekticu Marinu Nardin i njezin Luma Art studio. Kako bi se naglasak stavio na opuštanje i uživanje u svakodnevnim ritualima arhitektica je odabrala zemljane tonove kao dominantne. Njima su vješto dodani zeleni akcenti u vidu tekstilnih presvlaka na sjedalicama te bilja na zidovima, koji čine mali vertikalni vrt.

Foto: Promo

- Osim ideje da bude topao i ugodan za boravak, ideja lokala bila je da se unesu i elementi prirode kroz detalje – objašnjava arhitektica dodajući kako je prostor dodatno dobio na atraktivnosti visokim prozorima koji daju neobičan lom svjetla. Osim tekstila u sivim i zelenim tonovima, od materijala je korišteno prirodno drvo, medijapan i cigla, koji osim dojma dnevnog boravka koji nude imaju i praktičnu crtu.

Foto: Promo

- Odabrali smo materijale koji su lagani za održavanje, a istovremeno ne djeluju hladno – otkriva Marina Nardin.

>>Urbana farma usred šume nebodera

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije