INSPIRIRAJTE SE

20 sjajnih prijedloga za modernu blagovaonicu

moderna blagovaonica
Foto: Promo
1/20
24.08.2016.
u 11:01

Donosimo vam ideje kako lijepo i funkcionalno urediti središnje mjesto u stanu, u kojem se okuplja i najviše boravi cijela obitelj

Blagovaonice su danas središnji dio doma, tim više jer se nalaze u sklopu dnevne zone koja je najčešće otvoren, objedinjeni prostor. Boraveći u kuhinji ili dnevnom boravku, povezani ste uvijek i s blagovanjem.

Jedini kronični problem u kreiranju blagovaonica jest obično skučeni prostor koji nas ograničava da taj kutak uredimo po svojim željama. Stoga vam donosimo prijedloge kako urediti one s manje kvadrata, ali i blagovaonice u kojem prostora ne nedostaje.

Ako vam je ponestalo ideja ili vam prijedlozi koje nalazite u dućanima namještaja nisu dovoljno inspirativni, zavirite u našu galeriju fotografija.

Foto: Promo/Eva Virc

U nedostatku prostora, blagovanje može, ugradnjom kauča ili sjedeće kutne garniture sa tapeciranim spužvastim sjedalima, poslužiti i kao dnevna soba. Zid iznad garniture vješto iskoristite za police, tako ćete riješiti problem knjiga i ostalih sitnica te nećete morati kupovati poseban regal.

Foto: Promo/Eva Virc

Koncept različitih stolaca u blagovanju već je neko vrijeme hit. Pazite samo da imaju međusobnu stilsku ili kolorističku poveznicu, ali i sa blagovaoničkim stolom. Okrugli stol dat će vam više prostora, što je jako bitno ako imate malu kuhinju tj. blagovaonicu.

Foto: Promo/Eva Virc

Svi oni sretnici koji imaju dovoljno kvadrata za prostor blagovanja, neka si daju oduška nabavkom velikog stola i stolaca. A ako se bojite da će ti komadi biti preglomazni, odaberite neutralne, svijetle tonove.

Foto: Promo/Eva Virc

Ultra moderan stil blagovanja u ovoj dnevnoj zoni funkcionira na dvije razine: jedna se nalazi za šankom, a druga pored nje, s malim stolom potpomognutim povišenim podom na koji su poslagani jastuci, što je dobar način iskorištavanja prostora.

Foto: Promo/Eva Virc

Izvrstan primjer kako se u moderne, minimalističke interijere savršeno dobro može uklopiti i etno stil, pa čak i kada su uzorci posve različiti, kao na ovim stolcima. Pazite samo da naglašeni uzorci i boje ne zaguše prostor.

Foto: Promo/Eva Virc

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije