Brza zarada

Ovo je strašno: Sobe za radnike u Zagrebu koštaju i 900 eura za 18 kvadrata. Što je previše je previše!

njuskalo.hr
15.02.2024.
u 06:00

Sve veća potražnja za smještajem u metropoli rezultirala je time da raste broj soba za najam u svim kvartovima. A rastu i cijene koje su dosegle nerealne visine. Iako se najam plaća, u većini slučajeva po osobi, a većina soba je za dvije ili više osoba, cijene najma sobe penju se do gotovo tisuću eura i to na rubnim dijelovima grada što je zaista previše

Velik broj studenata u gradu kao i značajno povećanje inozemnih radnika, uz stalni priljev novih, otvorio je Zagrepčanima novu priliku za zaradu - iznajmljivanje soba. Kako je potražnja velika, velike su i cijene, ali često i nerealno visoke. Na njuškalu je primjetan sve veći broj soba za najam, u stanovima i kućama, u svim dijelovima grada, evo što se, među ostalim, nudi:

Lučko, 15 kvadrata, 250 eura po osobi

Foto: Njuškalo.hr

Soba površine 15 kvadrata u kući u Lučkom. Iznajmljuje se minimalno dvojici radnika po cijeni od 250 eura po radniku plus polog od 250 eura po radniku. U cijeni su režije. Na korištenje velika kuhinja, WC, kupaonica i natrkrivena terasa. Kad zbrojimo navedeno - soba se zapravo iznajmljuje za 500 eura.

Trešnjevka, 10 kvadrata, 350 eura

Foto: njuskalo.hr

Soba s mini kuhinjom i zasebnom kupaonom u obiteljskoj kući na Trešnjevci površine 10 kvadrata. Za jednu osobu - studenta ili studenticu. Ima zaseban ulaz. Cijena mjesečnog najma je 350 eura (280€ + 70€ režije).

Sesvete, 18 kvadrata, 300 eura po osobi

Foto: njuskalo.hr

Dugoročni najam novouređenih soba, svaka soba ima svoju kupaonu. Od 2-3 ležaja po sobi. Velika kuhinja s velikim stolom, perilicom rublja, televizorom i hladnjakom. Parking osiguran.  U oglasu ističu sljedeće: "Pogodno za firme sa puno radnika. Kapacitet do 15 ljudi. Cijena najma po osobi: 8€ / dan bez PDV- a. U cijenu uračunati svi režijski troškovi i čišćenje." Kad se sve zbroji i doda PDV, za mjesec dana (30 dana) to ispada 300 eura po radniku. Uzmemo li u obzir da je jedna soba za tri radnika, cijena sobe je zapravo 900 eura.

Trnava, 17 kvadrata, 250 eura

Foto: njuskalo.hr

Soba površine 17 m2, u novoj samostalnoj kući. Soba je novouređena i potpuno opremljena. Pored kuće se nalazi autobusna stanica. Na svakom katu nalaze se dvije sobe koje koriste zajedničku kupaonu. Na prvom katu nalazi se zajednička kuhinja s frižiderom, mikrovalnom, klasičnom pećnicom, posuđem i grijalom za vodu. Cijena sobe iznosi 250 eura mjesečno.

Trešnjevka, 20 kvadrata, 200 eura po osobi - minimalno tri osobe

Foto: njuskalo.hr

Soba za radnike ili studente na Trešnjevci. Zajedničko korištenje novo uređene kuhinje i kupaonice s najmoprimcima na katu (na katu su po 3 sobe). Svaka soba je opremljena novim krevetima, ormarima i televizorima. Cijena od 200 eura vrijedi za trokrevetnu i četverokrevetnu sobu s uključenim režijama. Što znači da soba mjesečno košta 600 ili čak 800 eura.

Komentara 1

JM
JMN
10:05 15.02.2024.

Eh, lako je tuđim... Posebno kad imaš samo tipkovnicu. Zanimljivo je kako bi svi uvijek tuđe auto prodali za manju cijenu. Da nije tako, onda bi cijene stvarno bile manje nego što jesu. Rješenje je jednostavno, kupi ti skuplje i prodaj jeftinije pa će biti manje cijene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije