Prodaja ili iznamljivanje?

Evo savjeta koji mogu pomoći da se posao uspješno obavi

prodaja
Foto: Thinkstock
1/4
24.11.2014.
u 14:00

Prodaja ili iznamljivanje nekretnine ne ide više preko noći, treba strpljenja i dobra priprema, od dokumentacije od odgovora na stotine pitanja

Da biste iznajmili ili prodali svoju nekretninu odredite realnu cijenu i potražite pomoć posredničke agencije. Ne birajte napamet, potražite iskustva s foruma ili od prijatelja, jer o agilnosti i spretnosti agenata često ovisi i uspješno sklopljen posao.

Pripremite svu dokumentaciju i budite spremni odgovoriti na mnoga pitanja koja potencijalni kupci mogu postaviti. Osim cijene i čistih papira, potencijalne kupce, primjerice, može zanimati i zašto prodajte nekretninu, kakvi su susjedi ili odnosi u zgradi, u kakvom su stanju instalacije i dimnjaci, imate li problema s radijatorima, kolike su režije... Čak i ako je nekretnina spremna za potpunu adaptaciju, postoji li, upozorite moguće kupce eventualni tehnički problem.

Foto: pixabay

Nekretninu je dobro snimiti kako bi zainteresirani već pri samom pregledavanju web stranica agencije mogli steći prvi dojam. Snimiti možete sami, a često to rade posrednici. Vaš je zadatak stan/kuću pročistiti od stvari koje na slikama stvaraju "gužvu" i odvlače pažnju od onog bitnog. Zlatno je pravilo - manje je više. Maknite iz kadra obiteljske fotografije, sobne biljke koje nisu u top formi pa čak i poneki komad namještaja... Uz oglas dobro je staviti i tlocrt nekretnine.

Foto: pixabay

Kad zainteresirani dođu pogledati nekretninu, upalite sva svjetla, jer to stvara bolji dojam. I prije svega - pospremite svoj kreativni nered.

>>Kupci birajte ono što će vam olakšati život

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije