DESIGNER OUTLET CROATIA

Započeli radovi na izgradnji najvećeg outlet kompleksa u Hrvatskoj

Designer Outlet Croatia
Promo
31.05.2017.
u 13:35

Dodatan poticaj kupovini građanima bi mogla dati i arhitektura ovog dizajnerskog outleta, inspirirana hrvatskim regijama, za što je zaslužan integrirani dizajn ATP inženjera arhitekture

Ovog su tjedna započeli radovi na izgradnji najvećeg outlet kompleksa u Hrvatskoj, Designer Outlet Croatia. Otvorenje ovog kompleksa, koji će biti smješten pored robne kuće IKEA Zagreb, u Poslovnoj zoni Zagreb istok, očekuje se tijekom proljeća 2018. godine.

Designer Outlet Croatia gradit će hrvatska tvrtka STRABAG d.o.o iz Zagreba, prema najvišim standardima održivog razvoja, što potvrđuje i međunarodni certifikat za zelenu gradnju BREEAM. Tvrtka STRABAG je na međunarodnom natječaju dobila ovaj posao vrijedan više od 170 milijuna kuna, a ranije je sudjelovala u vođenju projekta izgradnje niza velikih projekata u Hrvatskoj, uključujući i izgradnju robne kuće IKEA Zagreb.

"Izgradnja Designer Outlet Croatia predstavlja nastavak uspješne suradnje koju naša kompanija već ima s tvrtkom IKEA. Već smo imali priliku biti partneri na projektima u regiji, a činjenica da ćemo sudjelovati u izgradnji najvećeg outlet kompleksa u Hrvatskoj, koji će, ujedno, biti izgrađen prema svjetskim standardima održivog razvoja, dodatan nam je poticaj", istaknuo je Sven Müller, prokurist tvrtke STRABAG. 

Investicija u Designer Outlet Croatia, zajednički je pothvat tvrtke IKEA Centres i švicarskog Mutschler Outlet Holding AG, koje već imaju sličnu suradnju.

Najvećim outlet kompleksom u Hrvatskoj upravljat će konzultantska tvrtka ROS Retail Outlet Shopping, poznati austrijski upravitelj dizajnerskih outleta koji upravlja i razvija poslovanje outlet centara diljem Europe, uključujući i Shopinn Brugnato Outlet Village u Italiji, Premier Outlet Budapest u Mađarskoj, Designer Outlet Soltau u Njemačkoj i druge.

"Ovaj projekt predstavlja nastavak investicija IKEA Grupe u Hrvatsku. Nakon 100 milijuna eura koliko je uloženo u projekt robne kuće IKEA Zagreb, sada ulažemo dodatnih 88 milijuna eura za dvije faze gradnje Designer Outlet Croatia te prateće sadržaje. Uvjereni smo kako će građanima u Hrvatskoj, ali i regiji, Designer Outlet Croatia pružiti drukčije iskustvo kupovine i omogućiti im mjesto za razonodu i opuštanje, prilagođeno svim članovima obitelji", istaknuo je Branko Mihajlov, direktor tvrtke Designer Outlet Croatia.

Dodatan poticaj kupovini građanima bi mogla dati i arhitektura ovog dizajnerskog outleta, inspirirana hrvatskim regijama, za što je zaslužan integrirani dizajn ATP inženjera arhitekture. Designer Outlet Croatia bit će izgrađen u dvije faze, a očekuje se da će prva faza izgradnje biti završena na proljeće 2018. godine. Tada će se Designer Outlet Croatia protezati na više od 15.000 četvornih metara s 90 lokala, prosječne površine 170 četvornih metara, koje zakupci mogu spajati za potrebe većih dućana.

Više informacija o projektu i mogućnostima zakupa možete saznati na designeroutletcroatia.com.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije