Mala škola uređenja

Za samce je idealan namještaj jednostavnih linija, bez puno detalja

uredenje
Thinkstock
01.08.2020.
u 07:00

Najvažnije je stvoriti prostor u kojem ćete se osjećati ugodno i koji će odisati energijom koja vama odgovara

Uređenje vlastita doma veliki je izazov koji mnogima čini posebno zadovoljstvo. Veliku prednost pri uređenju doma imaju one osobe koje žive same, što podrazumijeva da stan mogu urediti isključivo prema vlastitim željama i potrebama. Različit je pristup uređenju stana u kojemu će živjeti muškarac u odnosu prema onome u kojemu će živjeti žena.

Foto: pixabay

Razigrajte se bojama

Pripadnicama nježnijeg spola savjetujem da urede svoj dom prema vlastitim osjećajima i svojoj osobnosti. Slobodno si dajte mašti na volju i nemojte se ograničavati pri izboru boja. Imajte na umu da osim nježnih pastelnih i sve druge boje mogu biti ženske. Budite slobodne i pustite svojoj ženskoj profinjenosti i senzibilnosti da dođe do izražaja. Ne morate trošiti previše novca na skupi namještaj i dekoracije. Dovoljno će biti da sve elemente u prostoru vizualno uskladite i da u novouređeni dom unesete osjećaj topline i sigurnosti. Da biste postigle taj ugođaj, pažljivo odaberite boje, fine tkanine i dekoracije koje će u konačnici biti slika vas samih.

Svaki detalj u domu neka govori o vašoj profinjenosti, eleganciji i ženstvenosti. Namještaj neka bude mekanih, zaobljenih linija i ukrašen. Ugodnom ambijentalnom rasvjetom unesite opuštajuću atmosferu u dom. Biljke i cvijeće svakako bi trebali naći svoje mjesto u stanu žene. Ako ste muškarac pred kojim je izazov uređenja vlastita doma, nemojte taj posao smatrati obvezom koju treba odraditi. Stvorite si dom u kojemu ćete se osjećati ugodno.

Foto: pixabay

Potrudite se da svoj muški prostor osmislite tako da se u trenutku može prilagoditi prema vašim trenutačnim potrebama – u prostor za druženje, radni prostor ili prostor za omiljeni hobi. Većini muškaraca prioritet je da sve u domu bude jednostavno, praktično, funkcionalno i lako za održavanje. U skladu s tim, namještaj neka bude ravnih linija, jednostavan i bez suvišnih dodataka i ukrasa.

uredenje
1/10

Muškarci ne pridaju toliko značaj vizualnom ugođaju u domu koliko to čine žene. Stoga predlažem, poigrajte se bojama. Ne moraju to biti samo neutralni tonovi, kako se najčešće radi. Ponekim detaljem u jarkoj boji razbijte monotoniju i unesite dinamiku u dom. Unesite šarm i osobnost u prostor osobnim stvarima. Npr. izložite svoj instrument (ako ste glazbenik), kolekciju fotografija ili nekih drugih detalja koje sakupljate.

Foto: pixabay

Ništa bez industrijskog stila

Industrijski stil uređenja kao stvoren je za muškarca, upravo zbog svog pomalo grubog izričaja. Ako niste ljubitelj minimalizma i htjeli biste da prostor odiše originalnošću, odlučite se unijeti barem minimalno elemente industrijskog stila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije