Prodavaonica s dušom

Pulski "Komo": trgovina s ugođajem dnevnog boravka

dućan u puli
Foto: Promo fotografija
1/19
02.08.2014.
u 14:00

Uz što nudi unikatne komade domaćih dizajnera, Komo, prodavaonica u centru Pule divno je uređena.

Mlada pulska dizajnerica Iva Stojković ugodno je iznenadila svoje sugrađane i njihove goste uređenjem svoje prodavaonice u središtu Pule. Drukčije i neočekivano, njezin "Komo" više podsjeća na ugodni dnevni boravak, a manje na prodavaonicu u koju ste svratili ponešto kupiti.

Iva je prostor uređivala sama, a svojim razmišljanjem o interijeru postigla i još jedan važan cilj:

- Osim prodaje želimo kupcima pružiti mjesto na kojem će se željeti malo duže zadržati nego što je to potrebno za samu kupovinu. Čin kupovanja, tako nerijetko postaje i druženje, što volimo. Osim toga bilo mi je važno da se u takvom prostoru predmeti koji se prodaju mogu prezentirati na pravi način.

Iva, dizajnerice nakita, prizanje kako se prihvatila uređenja interijera, jer nije imala novca za angažiranje profesionalaca. Kako baš nije bila na svom terenu, a prostor je već bio pomalo definiran, dugo je osmišljavala namještaj, mijenjala skice, u hodu rješavala neke dileme.

Ono što joj je išlo na ruku je činjenica da joj to nije jedina prodavaonica pa je ponešto iskustva i jasno definirane želje pomogle da prostor kvalitetno osmisli. Interijer od 40 kvadrata podijeljen je na osnovne segmente: prostor za torbe i modni asesoar, za produkt dizajn, za odjeću, kabine za presvlačenje, prodajni pult te prostor za goste gdje mogu sjesti i odmoriti.

- Važno mi je i mogućnost da se promjenom asortimana ne utječem na funkcionalnost same prodavaonice. Stvari koje se prodaju mijenjaju se i dimenzijama i estetikom i nužno je da sve što predstavimo možemo uklopiti u postojeću situaciju. Zato je polica za torbe sa štapićima čije se pozicije mogu mijenjati idealna stvar - dodaje Iva.

Foto: Promo fotografija

Sav namještaj napravljen je u lokalnoj tvrtki, a mnogim savjetima, ali konkretno-fizički pomogli su joj prijatelji i obitelj. Namještaj je uglavnom izrađen od šperploča u kombinaciji sa željeznim šipkama za stolove.

Na podu je tapison, kako bi prostor dobio na toplini, a Iva ističe kako prostor još nije završen.

Trenutačno je u potrazi za komodom, simbolom prostora po kojem je prodavaonica i dobila ime. Naime, "Komo" je stara istarska riječ za komodu.

>>Ono najbolje od hrvatskog dizajna u MUO-u

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije