pametna kupnja

Tri kriterija koja bi trebao zadovoljiti svaki kauč, i ne, ne mislimo na izgled

BoConcept
21.02.2022.
u 11:50

Odabir je potrebno prilagoditi i veličini samog prostora. Za manje prostore najbolje je odabrati dvosjed ili trosjed jednostavnih ravnih linija u svjetlijim neutralnim ili pastelnim bojama koje neće vizualno smanjiti prostoriju

Ne kaže se bez razloga da je dnevni boravak, uz kuhinju, srce doma jer je riječ o prostoriji doma koja je stvorena kako bi se u njoj opustili i uživali. Mnogo je dostupnih opcija njegovog uređenja, vrsta stilova kao i raznih dekoracija koje će dnevnom boravku dati pečat vaše osobnosti. Sjedeći dio, koji se najčešće odnosi na kauč, u pravilu zauzima većinski dio dnevnog boravka i svakako se ubraja u jedan od bitnijih elemenata.

Foto: Enza Home

Trendovi su promjenjivi, a za potpunu ravnotežu estetike i funkcionalnosti važno ih je prilagoditi našem životnom stilu. Želimo li osvježiti izgled dnevnog boravka vrlo je jasno da će najveći efekt promjene biti vidljiv ako promijenimo - kauč. Pri izboru vodite se ovim kriterijima i nećete pogriješiti.

Foto: H&M Home

Odabir je potrebno prilagoditi i veličini samog prostora. Za manje prostore najbolje je odabrati dvosjed ili trosjed jednostavnih ravnih linija u svjetlijim neutralnim ili pastelnim bojama koje neće vizualno smanjiti prostoriju, dok za veće prostore možete koristiti različite kombinacije koje uključuju dva ili čak i tri kauča.

Foto: BoConcept

Drugi kriterij kojim bi se valjalo voditi svakako je udobnost. Može biti najljepši na svijetu, ako nije udoban bit ćete vrlo razočarani. Pazite i na izbor materijala. Najlakše je održavati prirodnu kožu, ali riječ je o prilično skupoj investiciji u startu. Popularan izbor je baršun, ali pazite - na njemu se baš sve vidi!

Foto: IKEA

Treći kriterij je konstrukcija samog kauča. Čvrst okvir znači dugotrajan kauč. Stoga treba obratiti pažnju na konstrukciju okvira sofe. Ako je od drva kao što su hrast, jasen i bukva, važno je kako je sušeno. Loše i brzinsko sušenje drva može prouzročiti savijanje i napukline, a okviri kvalitetnih sofa suše se u posebnim pećima kako bi se u potpunosti uklonila vlaga i osigurala trajnost. Izbjegnite okvir od metala, iverice ili plastike.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije