vrući val

Prevruće vam je spavati? Evo trikova uz koje ćete ostati hladni kao "špricer"!

klima
Thinkstock
30.06.2020.
u 11:32

Hlađenjem stopala snižava se ukupna temperatura kože i tijela, isprobajte trik s oblačenjem čarapa koje ste prije toga hladili u zamrzivaču

Cijele godine većina nas sanja o vrućem ljetu,  a kad dođu vrućine počnemo - prigovarati. Posebno je "gadno" noću, posebno ako nemate klimu, kad vas umjesto sna čeka prevrtanje i znojenje. Prema nedavnom istraživanju tvrtke AppliancesDirect.co.uk, 62 posto Europljana, piše Ideal Home, bori se s spavanjem tijekom toplih dana, odnosno noći. Da bismo to izbjegli potrebno je poduzeti neke mjere.

- Tjelesna temperatura mora lagano pasti prije spavanja. Idealna temperatura zraka u spavaćoj sobi trebala bi biti oko 16 do 18°C, što je ljeti bez klima-uređaja teško ostvarivo - objasnio je Simon Williams, stručnjak za poremećaje spavanja.

Srećom, postoje načini da ostanete hladni kad je prevruće za spavanje. Od hlađenja jastuka do stvaranja strujanja zraka, iskušajte ove jednostavne i učinkovite trikove kako biste si osigurali ugodu u krevetu.

Foto: pixabay

Tijekom dana držite zavjese ili rolete spuštenima kako vrućina ne bi ulazila u spavaću sobu. Svjetla i uređaji, primjerice TV,  mogu generirati puno topline, pa ih isključite ako vam nisu potrebni.

Foto: Dom i vrt

Potaknite protok zraka u spavaćoj sobi. Rano ujutro, i uvečer prije spavanja dobro provjetrite sobu kako bi zrak procirkulirao. Ako još niste, riješite se debelih prekrivača i pokrivača - idealno bi bilo koristiti pamučnu plahtu za pokrivanje. Koristite isključivo prirodne materijale kad govorimo o posteljini. Umjetni materijali ne apsorbiraju vlagu i potiču znojenje.

klima
1/9

Dobar je trik, koji vrijedi isprobati i sljedeći: Ohladite jastučnicu u hladnjaku prije spavanja. Drugi sjajni trik je stavljanje pokrivača u hladnjak ili zamrzivač (koristite vrećicu sa zatvaračem da bi ostali suhi). Izvadite prije spavanja - savršeno ćete se ohladiti. Spavajte u laganoj pamučnoj odjeći, to je bolje nego spavati gol jer tkanine upijaju znoj. Hlađenjem stopala snižava se ukupna temperatura kože i tijela, isprobajte trik s oblačenjem čarapa koje ste prije toga hladili u zamrzivaču. Ako imate dugu kosu, vežite je. Ako nemate klimu - koristite električni ventilator.

Foto: pixabay

Kad je neizdrživo vruće, stavite plitku zdjelu ledene vode ispred ventilatora za hlađenje zraka. Prije spavanja hladnim tušem ili kupkom smanjite tjelesnu tjelesnu temperaturu. Tijekom večeri pijte dovoljno hladne vode i držite čašu kraj kreveta. Izbjegavajte previše kofeina, alkohola ili velike obroke. Ako vam se sve to čini prekompliciranim, investirajte u - klimu!

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Komentara 1

DO
donec
03:34 02.07.2020.

Prestao sam s uredom i sada. Radim od kuće 175 sati po satu radeći od kuće radeći ovaj jednostavan kućni posao na mreži. Zarađujem 22854 USD mjesečno radeći na mreži 4 sata dnevno. preporučio sam ti da probaš. nećete izgubiti ništa, samo ga isprobajte na sljedećoj web stranici i zarađujete svakodnevno ... Za više detalja ..............➤➤➤➤   cutt.ly/NyvKMnJ  

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije