Mala škola uređenja

Za elegantan i profinjen dom birajte bijelu i prirodnu boju drveta

bijelo
arhiva
21.07.2022.
u 06:23

Kako urediti dom u bijeloj boji, a da nije dosadan, s karakterom i dobrom atmosferom

Volite li osjećaj elegancije, profinjenosti i jednostavnosti u svome domu, onda je odabir bijele nepogrešiv izbor za vas. Moj je cilj današnjom temom razuvjeriti sve one koji na spomen bijele u interijeru negoduju i spremni su reći da je dosadna i monotona. Ono što je važno reći odmah na početku jest da bijela svojom prisutnošću prostor čini otvorenijim, prostranijim i jednostavnijim. Stoga je ona idealan izbor kada ste u dvojbi koju boju odabrati za mali prostor.

Foto: arhiva

Bjelina u interijeru, ponekad toliko utječe na naše emocije da nam se takav interijer čini čak pomalo nestvarnim. Kada govorimo o bijeloj u interijeru, to ne znači da svi elementi trebaju biti potpuno bijeli. Bilo bi poželjno provući blage nijanse boje kroz određene elemente kako bi se izbjegla monotonija. Istina je da ponekad bijeli interijer, posebno onaj moderni, minimalistički uređen, može djelovati sterilno i hladno. Da bi se izbjegla ta pogreška, prostor bi trebao biti opremljen namještajem i ostalim elementima od različitih materijala i struktura. Slobodno možete međusobno miješati materijale od drva, stakla, kamena, kože, tekstila, plastike i svega ostalog.

Foto: arhiva

Nemojte se bojati da ćete pogriješiti jer sve dok je bijela osnova u prostoru, ne možete pretjerati. Većina stilova uređenja interijera podnosi bijelu, a najbolje će odgovarati u shabby chic stilu, minimalistički uređenom prostoru, skandinavskom stilu i romantičnom općenito. Kada su u pitanju kombinacije boja, odaberete li bijelu kao temelj bilo kojoj nijansi i uzorku nećete pogriješiti. Bijeli zidovi i bijele podne obloge unijet će harmoniju u prostor i povezat će sve vaše prostorije doma u cjelinu iako se možda čine nespojivima.

Foto: arhiva

Zaželite li premjestiti komad namještaja ili bilo koji drugi element iz jedne prostorije u drugu, bijela podloga omogućit će da se element dobro uklopi u novoj prostoriji. Želim još naglasiti činjenicu da je kombinacija prirodne boje drveta i bijele odličan spoj koji rezultira udobnošću i toplinom u domu. Ova kombinacija često je viđena u skandinavskim interijerima. Čak i da vam se ponekad učini da je previše “isfurana” budite sigurni da je ona pun pogodak. Bijela podloga u interijeru omogućit će vam razne kreativne mogućnosti. Promijenite li samo pokoji detalj u nježnoj boji, kao što su zavjese, jastuci, vaze ili koju drugu sitnicu vaš će bijeli ugođaj u domu uvijek iznova biti svjež i drugačiji.

Foto: arhiva

Dobar savjet zlata vrijedi

1. Slobodno se upustite u avanturu uređenja svoga doma u bijelo. Čak ni bijeli minimalistički uređen interijer neće izgledati hladno i sterilno ako kombinirate različite materijale u prostoru.

2. Poseban ugođaj udobnosti i topline u bijelom interijeru unesite mekanim tepihom i krznom na podu. Vatricom u kaminu pak postići ćete nenadoknadiv ugođaj i toplinu doma u bijelom.

3. Možda imate u domu neki nedostatak, primjerice, cijev koja strši ili slično, bijelom taj nedostatak svakako možete ublažiti ili prekriti.

4. Zelenilo u bijelom interijeru savršeno dolazi do izražaja i oplemenjuje prostor. Stoga, nemojte zaboraviti biljke.

5. Zlatni detalji bijelom prostoru daju dozu glamura i elegancije. Predlažem pokoji zlatni detaljčić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije