Dizajn

Predstavljamo vam ured iz kojeg zaposlenici ne žele otići

Marko Mihaljević
26.02.2019.
u 10:18

Zagrebački ured tvrtke koja ima urede u čak 58 zemalja svijeta opremljen je knjižnicom, loungeom i prostorom za brainstorming, a u njemu rade stručnjaci iz cijele Europe

Ponekad se teško vratiti u radnu rutinu nakon vikenda, no ovom zagrebačkom uredu ni ponedjeljak nije problem. Riječ je o uredu velike međunarodne softverske tvrtke, u kojem se već na prvi pogled vidi kako je on puno više od mjesta za ozbiljnu analizu podataka.

Foto: Marko Mihaljević

SAS ured odražava kozmopolitski duh zaposlenika iz cijele Europe. Upravo je zato kreativni koncept prilikom uređenja zagrebačkog ureda bila sinergija različitosti, koja se osim u profilu zaposlenika, odražava u odabiru boja, materijala i dizajnu namještaja.

Foto: Marko Mihaljević

Dizajneri kreativnog studija Brigada uspješno su odradili zahtjevan zadatak te povezali dizajn interijera s vizualnim identitetom tvrtke i pritom zadržali posebnost lokacije.

Foto: Marko Mihaljević

Dizajnom ureda i namještaja očuvana je ozbiljnost i korporativnost, a korištenjem materijala poput drveta, tkanina i tapisona postignuta je opuštenija atmosfera. Suptilnim uvođenjem boja prostor je postao dinamičan, ali i dalje ugodan za rad. Također, dobrom prostornom organizacijom postignuta je mogućnost jednostavnog organiziranja druženja i edukacija za veći broj ljudi, a kada je to potrebno, osigurana i intimna radna atmosfera.

Foto: Marko Mihaljević

Korištenjem karakterističnog gradienta brenda na transparentnim folijama na staklima stvorene su refleksije slika u prostoru i vizualno povećanje prostora. Vrlo promišljeno su upotijebljeni i reflektivni materijali poput svjetlećeg inox panela koji sjajno funkcionira kao obloga pulta recepcije, stupa u prostoru čajne kuhinje te visećeg panela u brainstorming zoni.

Foto: Marko Mihaljević

Duga prozračna knjižnica sa zonom za čitanje projektirana je kao mala oaza za odmor i telefonske razgovore.Zid iza recepcije „poziva“ na istraživanje skrivenog dijela uredskog prostora, a prozračna pregradna polica istovremeno povezuje i odvaja zanimljivu lounge zonu i prostor atipične čajne kuhinje. Njeni se modularni stolovi mogu spajati i razdvajati, čime pružaju dinamiku prostora, kao i mogućnost višenamjenskog korištenja.

Foto: Marko Mihaljević

Alternativna radna zona s visokim zelenim foteljama idealna je za brainstorming i intimniji razgovor, a spušteni svjetleći panel daje joj veći osjećaj privatnosti te ujedno stvara zanimljivu atmosferu i doživljaj postignutim dinamičnim refleksijama u panelu. Drvene pregrade s biljkama dijele ured i stolove u manje zone kako bi se i u otvorenom prostoru omogućila potrebna koncentacija za rad.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije