TAKO JEDNOSTAVNO

Pet stvari koje možete (besplatno) učiniti i osvježiti dom

Ikea interijer
IKEA
15.05.2017.
u 07:00

Temeljito počistite, rješite se starog namještaja i stvari, zamjenite pozicije namještaja i umjetnina...

Postoje mnogo načina kako možete osvježiti svoj dom, a bez da pri tom potrošite novac. To će vam pogotovo lako poći za rukom ako imate višak stvari... Evo 5 praktičnih savjeta koje donosi Apartment Therapy, a s kojima ćete postići brzi učinak.

1. Rješite se stvari

Domovi zatrpani nepotrebnim kutijama, starim novinama i časopisima, neupotrebljivim stvarima, odjećom koju više ne nosite, starim i suvišnim pokućstvom..., sigurno izgledaju neuredno. Odaberite iz svake sobe nešto što je suvišno i bacite to. Dobit ćete mjesta za disanje i učiniti prostor većim i prozračnijim.

2. Premjestite namještaj i umjetnine iz jedne u drugu sobu

I namještaju je dosadno kada je stalno na jednom mjestu, pa kako ne bi i vama dosadilo stalno ga tamo gledati! Šalu na stranu, no malo razmještanja dobro dođe. Zamjenite sagove u dnevnoj i spavaćoj sobi, objesite sliku iz hodnika na wc u zidu ili ako ste u mogućnosti, zamjenite u potpunosti namještaj dviju soba. Ne košta ništa!

Foto: antongrishin.com

3. Završite započeto

Sigurno postoji barem jedna stvar koju ste počeli izrađivati, uljepšavati ili popravljati,a da niste dovršili posao. Primite ga se! Ionako ste već možda platili materijale. Ta nova polica, svježe obojana komoda ili neki sitni aranžman za stol zadovoljit će i vas i uljepšati dom.

4. Temeljito počistite

Da, čišćenje možda zna biti naporno i dosadno, ali krajnji rezultat učinit će vas sretnim. Operite prozore, zavjese, tepihe, dobro prozračite prostor, presložite ormare i police i imat ćete osjećaj da je sve oko vas novo.

5. Premjestite i sebe

Ako vam se ne premješta namještaj, premjestite sebe i promjenite perspektivu. Sjednite na drugi stolac od uobičajenog, odaberite fotelju umjesto kauča, spavajte na drugoj strani kreveta... Sve su to sitne promjene koje donose osvježenje. U kombinaciji s prethodnim savjetima, osjećat ćete se sjano i vidjeti svoj dom u potpuno novom svjetlu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije