sjajna rješenja

Pametna organizacija: Jedna soba koja je ujedno i spavaonica i garderoba i ured

IKEA
07.12.2021.
u 07:00

Visinu stropova iskoristili smo za gradnju kreveta na polukatu. Sviđa mi se to što izgleda poput udobne špilje. Dodatna je prednost to što se ormar nalazi ispod kreveta, a pri tome ne zauzima dodatan prostor - kaže vlasnica

Ne postoji točno i krivo rješenje kada je riječ o planiranju prostora, naročito ako soba mora ispuniti više zadaća. Od otvorenih rješenja za odlaganje odjeće do fleksibilnog kućnog ureda, pogledajte kako je soba neobičnog tlocrta ostvarila puni potencijal. Vlasnici,  Julia i André u spavaćoj sobi nemaju puno prostora na podu, no to nadoknađuju visinom koju su iskoristili za galeriju za krevet. Dio ispod galerije pretvorili su u prostor za odlaganje, a ostatak oslobođenog dijela sobe iskoristili su za postavljanje šipki za odjeću.

Foto: IKEA

-Visinu stropova iskoristili smo za gradnju kreveta na polukatu. Sviđa mi se to što izgleda poput udobne špilje. Dodatna je prednost to što se ormar nalazi ispod kreveta, a pri tome ne zauzima dodatan prostor - kaže Julia te dodaje: - Ormar je bio početna točka pri osmišljavanju opuštenijeg stila života. Prije sam puno kupovala. Pratila sam trendove. Nakon smanjenja broja stvari shvatila sam koliko je bolje imati manje.

Foto: IKEA

Otvoreni ormari pristaju nekim prostorima, no s obzirom na to da André ujedno radi u ovom prostoru, nije želio da se osjeća kao da se nalazi u garderobi. Pronalaženje vrata koja će pristajati uz njihovu posebnu strukturu bilo je teško, pa kada je par posjetio stilist Carl Braganza, odlučio se za dodavanje zavjese da bi sakrio šipku za vješanje te dodao kutije za odlaganje za police koje su ugrađene u svaku stepenicu.

Foto: IKEA

André je imao stari ured koji je bio pun velikih i nepraktičnih komada namještaja, pa je često radio u blagovaonici. Zajedno sa stilistom Carlom odabrao je radni stol, fleksibilno rješenje koje s pomoću elektroničkih kontrola omogućuje sjedenje i stajanje prilikom korištenja. - Već sam dulje vrijeme htio isprobati radni stol za stajanje. Budući da sam viši od 180 cm, prilagodljiva mi visina odgovara - otkrio je André.

Foto: IKEA

Galerija na polukatu koju su sami izgradili ima oko sedam kvadratnih metara te prekriva gotovo polovicu sobe. Na stražnjem zidu i dijelu ispod stepenica koje vode prema polukatu nalazi se prostor za odlaganje Julijine odjeće. Pri podnožju stepenica u krajnjem kutu nalaze se šipke za odjeću na kojima André odlaže svoju odjeću. Njegov se radni prostor nalazi na suprotnoj strani sobe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije