Skandinavski stil

Ovih 6 stilskih lekcija naučili smo od Danaca

Shutterstock
15.11.2019.
u 07:00

Jednostavnost je daleko od minimalizma u danskim domovima koji odišu bojom i prirodnim materijalima, a koji su izrazito udobni

Dok je danski dizajn dugo vremena bio opisivan kao minimalističan i neutralan, to se zadnjih nekoliko godina promijenilo. Danski domovi danas vrve bojom, uzorcima te veseljem, navodi vogue.com.au, a ovo je nekoliko elemenata tog stila kojeg možete uklopiti u svoj dom. 

1. Boja vlada

Od kućnog namještaja do zidova, danskim domovima vlada boja, a jedino pravilo je, što svjetlije.

Bez obzira na to odaberete li svijetlu boju zidova, cijeli prostor podignite dodavanjem namještaja u boji, a to može biti i crveni kauč ili zelena fotelja. Bitno je samo da boja donosi veselje

Foto: Shutterstock

2. Udobnost na prvom mjestu

Uvod u danski stil kreiranje je laganih i udobnih prostora koji su dekorirani osobnim i posebnim dekoracijama te slojevima tekstila. Za kopiranje ovog stila svoje zidove ukrasite umjetninama, a sofe jastucima.

3. Praktično i predivno

Praktično i predivno dvije su riječi koje opisuju danski stil, a takve reakcije postižu upotrebom namještaja koji prostoru nudi dodatnu vrijednost.

Takav namještaj onaj je koji opisuje vlasnika, a koji je pažljivo odabran tako da predstavlja upravo ono što vlasnik voli. 

Foto: Shutterstock

4. Prirodni elementi

Održiva i zelena energija preteča je danske kulture koje se preslikala i na uređenje interijera. Tako danskim domovima dominira zelenilo te prirodni izvori svjetla. 

5. Nadogradnja je bitna

Danci su vodeći u kreiranju stila koji djeluje jednostavno i postignuto bez napora i bez plana. No, ono što zapravo rade je da svoj dom nadograđuju postepeno, a kreću od najjednostavnijih elemenata na koje grade one nešto složenije.

Foto: Shutterstock

6. Boje i na zidovima

Za spajanje različitih boja u prostoru, Danci koriste i zidove, a posebno su im zanimljive tapete

Ipak, u dekoriranju doma ne vode se trendovima nego biraju ono što odgovara vlasniku doma i što ističe njegov individualan stil.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije