HIT MJESTO

Omiljeni kvartovski kafić osvanuo je u novom, retro ruhu

kafić kvart trešnjevka zagreb
Foto: Promo
1/9
03.10.2016.
u 09:00

Kvart, poznati kafić u blizini okretišta Ljubljanica na zagrebačkoj Trešnjevci, nakon osam godina potpuno je obnovljen

Baš poput onih u seoskim sredinama, kafići u gradskim kvartovima puno su više od mjesta na kojem se pije kava ili neki drugi napitak. Oni su svakodnevno mjesto za druženje s prijateljima ili obitelji, omiljeni su za provođenje slobodnog vremena ili kada se želi uzeti predah između obaveza.

Taj drugi dnevni boravak za neke je simbol odrastanja koji budi nostalgiju i sjeća na prošla vremena. Kafić na zagrebačkoj Trešnjevci, kod okretišta Ljubljanica, i više nego simbolična imena Kvart, jedno je od takvih mjesta.

Foto: Promo

Nakon osam godina postojanja vlasnici su, u želji da ponude svojim gostima, a i onima koji će to tek postati, ugodniji boravak, odlučili obnoviti prostor. Nakon preuređenja kafić je ipak zadržao vesele boje i obilježja Trešnjevke u nekim prošlim vremenima, 70-ih i 80-ih godina, te prepoznatljiv šarm i ugodnu atmosferu.

Većina namještaja, kako su nam rekli vlasnici, rađena po narudžbi te je naglašen kolorit tople narančaste i osvježavajuće i smirujuće tirkizne boje, upravo kako bi se postigao željeni stil spomenutih godina prošlog stoljeća.

Foto: Promo

- U uređenju se pazilo na originalnost svakog detalja pa tako na zidu između dva toaleta možemo vidjeti zanimljivu imitaciju sjene lampe obojene žutom bojom na tirkiznom zidu, a pokraj nje je zanimljiva slika mlade likovne umjetnice Marije Matić koja se savršeno uklopila u interijer – govore vlasnici.

Ove umjetničke intervencije dale su Kvartu veselu, zaigranu i zanimljivu notu, kao i zavjese na prozorima s dezenom šestinskog kišobrana koji pojačava zagrebački štih i domaću atmosferu. Svim ovim stilskim intervencijama kafić je izbrisao dobna i bilo kakva druga određenja i ograničenja kod svojih potencijalnih gostiju te postao mjesto u kojem se dobro osjećaju sve generacije.

Foto: Promo

Kada je o ponudi riječ, osim standardnih napitaka, Kvart je već otprije poznat po promoviranju domaće craft scene ponudom gotovo svih etiketa domaćih craft pivovara.

>>Veličanstvena kamena bajka na otoku Hvaru

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije