Dom iz snova na Trešnjevci

Odmor uz vatru iz kamina

stan tresnjevka
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/7
17.12.2018.
u 09:49

Stan je vlasnica uređivala sama, nadahnjujući se časopisima za uređenje interijera i osobnom estetikom

Slušajući svoju osobnu estetiku, nadahnjujući se idejama iz različitih magazina koji se bave uređenjem interijera i poštujući potrebe svoje obitelji, vlasnica stana sama potpisuje uređenje svog doma na zagrebačkoj Trešnjevci. No i njezin suprug imao je svoje zadatke.

Budući da je stan kupljen u rohbau fazi, suprug je bio zadužen za rasvjetu, razvođenje instalacija, uređenje kupaonica, podova te odabir posebno naručene stolarije od punog drva u bijeloj boji sa staklom i nadsvjetlom u dnevnom boravku. Na podove je postavljen hrastov parket. On nije pokriven sagovima, baš kao što ni zidna staklena stijena koja spaja dnevni boravak i vrt nije zasjenjena zavjesama. Vlasnica objašnjava:

– Želja mi je da što više sunca i svjetla dođe u prostor, a u toplijem dijelu godine uvijek je zanimljiva ta igra interijera i eksterijera.
Vlasnica otkriva da obožava boje, a njezina prvotna ideja bila je da u stanu ljubičasta boja prevladava. Tako su dnevni boravak i blagovaonica, koji zajedno imaju 50 četvornih metara, u ljubičasto-srebrno-bijeloj kombinaciji, s dominirajućim bijelim kaminom obloženim bijelo-sivim kamenom carrera.

Velikim dnevnim boravkom koji ima 50-ak kvadrata dominira polukružna bijela kožnata garnitura

Narančasta boja prevladava u dječjoj i radnoj sobi, predsoblju i hodniku, a žuta u kuhinji i spavaćoj sobi. Boje osvježavaju i u kupaonici, za koju su odabrane žute i keramičke pločice boje pistacija, dok su hodnik i predsoblje obloženi sivim kamenim pločama s antracit-ukrasom.

U potrazi za svojim novim domom vlasnici su znali da žele kupiti stan na Trešnjevci jer im se sviđa da spoj tradicionalnog i modernog, a izbor lokacije odredila je i blizina osnovne i glazbene škole te centra Jarun radi sportskih aktivnosti. Projektni zahtjevi vlasnika bili su da stan bude na “dvije strane” te mogućnost ugradnje kamina u dnevnom boravku. Stan je orijentiran istok-zapad, nije zaklonjen drugim zgradama pa ima otvoren pogled prema Zagrebačkoj gori i Trešnjevci.

Ukupne je površine 140 kvadrata, a njegova je posebnost i velika terasa te grijani zimski vrt. Dnevni boravak kliznim staklenim stijenama spojen je sa zimskim vrtom, vlasnicima posebno drag dio njihova doma

To je i vlasnicima i najdraži dio stana, a ugođaj mu, uz pogled, daje i puno zelenila i ugodna bambusova garnitura.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar rajetin
rajetin
12:20 25.12.2013.

Užas!

PE
Pederi
14:09 25.12.2013.

Ne zelim nikoga vrijeđati, stvarno se o ukusima ne raspravlja (ali mozmo o neukusu) ali ove boje su katastrofa. Da je sve ostavljeno u bijeloj boji bilo bi puno bolje. Po meni su te kričave boje totalno demode. Jos kad ljudi kombiniraju boje po sobama, svaka soba druga boja.. uzas. Nisam neki strucnjak, ali mogu vam poslati slike svoga stana pa da sami prosudite da li sam pozvan komentirati.

AN
andy79
15:21 26.12.2013.

Obojati zid u ljubičasto je stvar osobnog ukusa. Nazivati ljude seljacima jer odluče obojati zid u ljubičasto je čisti primitivizam. Da je moj, ovaj bi stan vjerovatno izgledao drugačije, ali mi se i ovako čini jako udoban, pozitivan i štošto je jako važno, izgleda jako dobro osvjetljen (zimski vrt je odmah pored dnevnog boravka?). U svakom slučaju, očito je da je u njega uloženo vremena i truda. Pa bilo to samo zbog toga, moram reći svaka čast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije