17.02.2020. u 06:00

Prirodni materijali poput drva, kamena, stakla, metala i kože ponovno osvajaju suvremene interijere

Trendovi uređenja interijera nude mnoštvo mogućnosti i kreativnosti. Važno je znati snalaziti se u kombiniranju boja, materijala, stilova i dekorativnih formi. Moderni trendovi uređenja interijera odraz su suvremene, jednostavne arhitekture koja se temelji na konceptu prirode i zelene gradnje.

Ove godine u trendu je kombiniranje različitih stilova uređenja s naglaskom na kombinaciju vintage i modernog. Poželjno bi bilo u moderan interijer unijeti poneki komad stilskog namještaja, pogotovo u dnevni boravak ili spavaću sobu. Zlatni detalji kao ukras na namještaju ili okviri slika, također su in.

Foto: Ankica Juričević

Geometrijski dizajn i uzorci ponovno se vraćaju u modu, a prirodni materijali poput drva, kamena, stakla, metala i kože ponovno osvajaju suvremene interijere. Rustikalno drvo na kojemu se vide prirodni godovi itekako je poželjno. Sve što je proizvedeno od umjetnih materijala trebalo bi ići van.

interijer
1/7

Kako namještaj, tako i dekori, neka budu od prirodnih materijala kao što su pamuk, svila i lan. Popularne su i tapete inspirirane prirodom. Kad je riječ o bojama u interijeru, dobro je znati da će se siva boja održati i ove godine iako je popularna već neko vrijeme. Siva boja idealna je za kombiniranje sa svim drugim bojama, a također je dobra podloga za isticanje različitih elemenata u interijeru.

Foto: Ankica Juričević

Osim sive, popularne su još i bež, bijela, crna, maslinastozelena, smeđa te zemljane boje. Nećete pogriješiti odlučite li se za kombinaciju mekanih, pastelnih boja sa sivom, crnom ili krem-bijelom. Za one koji teže glamuroznijem, raskošnijem stilu preporučuju se ručno rađeni tepisi od fine vune i svile s tradicionalnim motivima.

 

Komentara 1

Avatar Gilgames
Gilgames
13:46 10.01.2015.

Morski plodovi, brodski podovi... samo urbano, urbano. Pijem pivo uvozno da bi bolju macku upozno...samo urbano, urbano i u trendovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije