25.10.2020. u 07:00

Dekorativni jastuci, deke, malo krzna, drvo i tople boje najjednostavniji su način za unijeti toplinu u dom. Za one ambicioznije to je - kamin

Hladno zimsko doba idealno je vrijeme kada uživamo u toplini doma provodeći u njemu većinu slobodnog vremena. Stoga je od velikog značaja stvoriti ugodnu toplinu u domu, kako grijanjem tako i vizualno. Nema ništa ljepše od pucketajućeg zvuka vatrice u otvorenom kaminu.

Osim što grije, pogled na vatru odmara i opušta. Postoje različite varijante kamina (otvoreni, zatvoreni, moderni, rustikalni, na tekuće ili kruto gorivo). Za koju varijantu se najbolje odlučiti ovisi o željama i potrebama korisnika kao i o stilu uređenja interijera.Ako ga planirate nabaviti, pored kamina dobro je predvidjeti mjesto gdje ćete smjestiti drva za loženje. Uredno složene cjepanice osim svoje funkcionalnosti kao gorivo, izvrsno će pridonijeti vizualnom dojmu topline u domu. Vizualni dojam topline u interijeru također će utjecati na vaše raspoloženje i opuštanje.

interijer
1/13

Različiti su načini na koje vizualno možemo unijeti toplinu u dom. Drvo je materijal koji će u interijeru uvelike pridonijeti toplini. Što je više drvenih elemenata u prirodnoj boji (podne, stropne i (ili) zidne obloge), to je osjećaj topline u domu intenzivniji. Jači je intenzitet osjećaja topline u interijeru ako su drveni elementi grublje obrađeni. Tako obrađeno drvo izvrsno se uklapa u rustikalno uređene interijere.

Foto: Antonio Martins

Žuta, smeđa, crvena...

Rustikalno uređeni interijeri u principu su uređeni prirodnim materijalima, što općenito pridonosi toplini doma, za razliku od modernih, minimalističkih interijera koji djeluju hladnije. Toplinu u interijeru postići ćete odaberete li elemente tople nijanse žute, smeđe, crvene ili narančaste boje.

Također, valja posegnuti za toplim dekama i dekorativnim jastucima ležerno raspoređenim na kauču, foteljama ili čak i na podu.

Investirajte u tepih

Za što bolji ugođaj neizostavan je i vuneni tepih, a osim tepiha dobro će doći i poneko krzno na podu, stolcima ili kauču. Predlažem, razmaknite zavjese preko dana kako biste oslobodili veliku staklenu stijenu, imate li priliku za to. Time ćete osloboditi pogled na vrt, okućnicu ili park uspostaviti direktan vizualni kontakt s prirodom, što će biti i predivna dekoracija doma.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije