MEXICO CITY

Prizemnica izrasla u modernu i atraktivnu dvokatnicu

kuća meksiko
Foto: Paul Cremoux Studio
1/11
07.01.2016.
u 12:00

Dobra pozicija i mogućnost proširenja bili su dovoljno dobar razlog da se bračni par s dvoje djece odluče na kupnju stare kuće na periferiji

Vlasnici su kupili kuću u pregrađu Mexico Cityja s namjerom da je prošire, budući da je se prostirala na svega 70 četvornih metara. Kako je bila na dobroj poziciji i mogla se proširiti, bilo je šteta propustiti priliku.

Vlasnici su zato angažirali Paul Cremoux arhitektonski studio koji je podigao još dvije etaže na postojećoj prizemnici te osmislio njezinu unutrašnjost i uredio je. Tako je kuća dobila još dodatnih 120 četvornih metara prostora.

Foto: Paul Cremoux Studio

To je omogućilo da novi vlasnici, četveročlana obitelj, dobije više prostora koji bi odgovorio njihovim potrebama. Tako je prizemlje postalo isključivo dnevna zona s velikim open spaceom u kojem se nalazi dnevna soba, blagovanje i kuhinja. Ovdje je mjesto našla i velika biblioteka koja se proteže, zahvaljujući otvorenom stubištu, i na gornju etažu.

Na prvoj etaži nalaze se tri spavaonice s kupaonicama od kojih jedna, roditeljska, ima izlaz na balkon i prekrasan pogled na zelenilo u stražnjem dvorištu. Na drugoj etaži se nalazi još jedna gostinjska soba te mala radna soba.

Foto: Paul Cremoux Studio

Arhitekti su udovoljili i želji vlasnika da njihov novi dom ima veliku terasu te da se maksimalno iskoristi vrt i stražnja strana kuće koja je tako postala produženi dnevni boravak i socijalna zona na otvorenom, zaklonjena od pogleda susjeda kao i prolaznika s ulice, zahvaljujući zelenilu i drvenoj ogradi.

Foto: Paul Cremoux Studio

Velika prednost kuće jest i njezina održivost i energetska učinkovitost i iskorištavanje solarne energije te kišnice čime se kuća oprskrbljuje pitkom vodom a troškovi režija – struje i zemnog plina smanjili i iznose otprilike 15 dolara mjesečno.

Foto: Paul Cremoux Studio

>>Neprocjenjivo: moderna vila s jedinstvenim pogledom na Pacifik

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije