DOM DIZAJNERA

Kod kuće s Marcom Jacobsom: zavirite u njegov dom!

François Halard
07.08.2017.
u 08:10

Njujorški dom zvijezde modnog svijeta, dizajnera Marca Jacobsa, pravi je primjerak klasičnog glamura i kolekcionarstva

"Nisam zagrijan za neki posebni koncept ili izgled, samo želim živjeti sa stvarima koje istinski volim – sjajnim art deco namještajem, komadima iz 70-ih i suvremenom umjetnošću. Nisam htio da kuća ostavi dojam netaknute galerije ili deco pozornice – nego nečeg zgodnog, britkog i udobnog", slavni dizajner Marc Jacobs opisao je stil uređenja svog doma u Greenwich Villageu.

Njujorška se četverokatnica ističe svojim klasičnim šikom, mnoštvom umjetnina i dizajnerskih komada namještaja. Sam Jacobs ne krije kako će se istinski potruditi i ugrabiti željeni predmet na aukciji, a gdje god da putuje, obavezno provjeri ponudu aukcijskih kuća. Tako je vidio par brončanih majmuna (skulpture François-Xaviera Lalannea) u Vogueu i postao opsejednut njima: "Nazvao sam Galeriju Paul Kasmin, nazvao sam Sotheby's i na kraju sam nazvao [kolekcionarku umjetnina] Jane Holzer. Ona me predstavila Lalanneu u Parizu i dovela me do majmuna".

U glavnoj spavaćoj sobi je izvješeno šest slika Johna Currina, par brončanih majmuna - skulpture Lalannea, dva Dominique naslonjača te podna svjetiljka s potpisom Alberta Giacomettija. Komoda Jansen i ogledalo su kupljeni putem Bernd Goeckler Antiques. Jacobsov miljenik Neville odmara iznad stolića s potpisom Jean-Michela Franka.
Foto: François Halard

Ovaj je dom kupio 2009. godine u ogoljenom stanju i počeo surađivati s dizajnerom interijera Thadom Hayesom. Uređenje je završeno s njegovim suradnikom Johnom Gachotom, koji je izjavio:

"Sve se na kraju svodi na Marca. Umjetnine, namještaj, finiš – sve s čime je vaša ruka u kontaktu ili što vam zapadne za oko moralo je biti razmotreno. Provodili bismo cijeli dan sjedeći na podu i gledajući tkanine kako bismo našli savršeni brončani baršun".

Slika Richarda Princea iznad trosjeda Jonas izrađenog po mjeri i mjedenog niskog stolića GaBrielle Crespi za Nilufar. Ormarići od hrasta su potpisa Paula Dupré-Lafona.
Foto: François Halard

Poznati dizajner zaista je pronašao utočište u svom domu, u kojem uživa zajedno s Nevilleom, svojim bull terrijerom: "Najviše se volim maziti s Nevilleom na kauču ili provoditi vrijeme u spavaćoj sobi… Tu i tamo Sofia Coppola i ja priredimo ono što zovemo večerama za odrasle, gdje se skockamo i izložimo dobro kristalno posuđe i srebrninu  za večeru u više slijedova", otkrio je Marc Jacobs.

Ogledalo s potpisom Jansena kupljeno putem Bernd Goeckler Antiques.
Foto: François Halard

Zavirite u našu foto-galeriju i provjerite kakvom eklektikom umjetnina ovaj slavni modni dizajner voli biti okružen:

1/21

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije