NOVOST IZ GROHEA

Jedinstveni asortiman jednostavnih termostata stigao na tržište

Grohe
Foto: Grohe
1/6
16.02.2015.
u 11:57

Poznati njemački proizvođač sanitarne opreme predstavlja novitete u svojoj ponudi

Popularnost termostata neprestano raste, budući da potrošači sve više cijene dodanu udobnost, sigurnost i uštede koje im nude termostatske miješalice. Kao odgovor na sve veću popularnost tog proizvoda, GROHE je unaprijedio svoj asortiman jednostavnih termostata, podigavši njihov koncept na novu razinu. Novi asortiman predvodi Grohtherm 1000 New. Po prvi put predstavljen još 1995., ovaj je model od tada redovito unaprjeđivan, a ovaj najnoviji nesumnjivo je najbolji Grohtherm 1000 do sada. Uz njega, tu je i Grohtherm 800 sa svojim primamljivim mogućnostima ušteda i suvremeni Grohtherm 1000 Cosmopolitan M, sada s čvrstim metalnim ručkama.

Najbolji u klasi

Nakon 20 godina kontinuirane evolucije, Grohtherm 1000 New opremljen je naprednom tehnologijom i nudi optimalnu funkcionalnost. Njegove lagano zaobljene linije lako se uklapaju u sve suvremene kupaonice te se jednostavno vezuju uz brojne GROHE slavine za umivaonike i tuševe. Usprkos promjeru od samo 43 milimetra, njegovo vitko tijelo stabilno je i sigurno, budući da je u njega ugrađena GROHE CoolTouch tehnologija.  Novo razvijen izolacijski prsten odvaja vruću vodu od tijela termostata, a njegova se površina ne grije. Osim toga, termostatska kartuša pomaknuta je ulijevo te je tako skraćen kanal vruće vode i isključen je rizik od opeklina na površini od inoxa. 

Na krilima svježih dizajnerskih ideja

Atrakcije novog proizvoda uključuju ručke od čvrstog metala koje se učvršćuju vijcima i koje, osim što upotpunjuju njegov izgled, omogućuju i jednostavno korištenje, čak i vlažnim i rukama punim sapunice. Za to je zadužen čitav niz ergonomski oblikovanih krilaca kojima je lako rukovati. Ručka za kontrolu temperature uključuje i dugme SafeStop, koje korisnik treba pritisnuti kako bi temperaturu vode podigao iznad 38 stupnjeva Celzijusa. To dugme posebno štiti djecu i starije ljude od neopaženog podizanja temperature vode te opeklina. Intuitivna upotreba kontrolnih tipki potpomognuta je i vrlo prepoznatljivim simbolima.

Grohtherm 1000 New također se može pohvaliti serijom unaprjeđenja na području održivosti. Njegova ručka za kontrolu volumena ima dugme EcoButton koje omogućava smanjenje potrošnje vode za tuširanje do 50 posto. Ručka za kontrolu volumena termostata za kadu ima AquadimmerEco mehanizam za jednostavno i ekonomično prelaženje između programa za punjenje kade i onog za tuširanje. No, kao najvažnije, Grohtherm 1000 New opremljen je jedinstvenom GROHE TurboStat® tehnologijom koja omogućava precizno namještanje temperature vode u trenutku, bez potrošnje vode do postizanja željene temperature. Jednom kada namjestite temperaturu, termostat će je pouzdano održavati tijekom čitavog trajanja tuširanja, uravnotežujući oscilacije pritiska u cijevima, a da korisnik to neće ni primijetiti. 

Dostupne i verzije za podžbukno instaliranje

Cjelokupni Grohtherm 1000 New asortiman dostupan je i za podžbukno instaliranje, za kadu i tuš, ali i za korištenje kao središnji termostat sa zapornim ventilom. Ovi proizvodi također imaju i čvrste metalne ručke. Pridodajmo tomeo i SafeStop dugme te dugme EcoButton na verzijama za tuš i kadu (a ovaj posljednji ima i funkciju  AquaDimmer). QuickFix dizajn kromiranih rozeta omogućuje brzu i jednostavnu instalaciju. Podžbukni termostati za tuš i kadu najbolje se instaliraju uz GROHE Rapido T univerzalno tijelo koje je dizajnirano za siguran i  jednostavan proces instaliranja. 

Cjelokupni asortiman

Uzbudljiva alternative za javne i komercijalne projekte dolazi u obliku  Grohtherm 800, bazični model opremljen brojnim dodatnim funkcijama i mogućnostima. Osim svojom privlačnom cijenom, Grohtherm 800 dobiva puno bodova na račun GROHE TurboStat® tehnologije, održive GROHE EcoJoy® tehnologije, GROHE SafeStop dugmeta, EasyLogic podrške za korisnike te svojih eronomskih ručki s krilcima. Svojim jednostavnim dizajnom, zaobljenim linijama i elegantnim tijelom koje mjeri samo 40 milimetara u promjeru, lako se slaže s brojnim različitim stilovima, dajući arhitektima i planerima veliku slobodu u dizajniranju modernih kupaonica. 

Za snažniji dizajnerski izričaj, odaberite Grohtherm 1000 Cosmopolitan M. Zadržavši svoj popularni minimalistički oblik, ovaj termostat sada dolazi s visoko kvalitetnim metalnim ručkama koje imaju tanki naplatak za pouzdano rukovanje bez klizanja – malo, ali dobrodošlo unaprjeđenje za dodanu udobnost u svakodnevnoj upotrebi.

Ključne riječi

Komentara 2

BR
Bravo
16:26 16.02.2015.

Fantastične uštede tople vode ali cijena pipe je takva da ćemo pravu uštedu osjetiti tek nakon 20g. Za samo korištenje, osobe koje nisu vučne tehnici, trebali bi proći kratki tečaj.

BR
Bravo
16:26 16.02.2015.

Fantastične uštede tople vode ali cijena pipe je takva da ćemo pravu uštedu osjetiti tek nakon 20g. Za samo korištenje, osobe koje nisu vučne tehnici, trebali bi proći kratki tečaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije