originalno

Jeste li ikada pomislili da sanitarije mogu izgledati i ovako?

max lamb mramor
Foto: dzekdzekdzek.com
1/7
21.06.2015.
u 09:00

Dekadentno ili samo neobično? To doista ovisi samo o ukusima, ali i o našoj otvorenosti ka novom i spremnosti da eksperimentiramo....

Britanski dizajner i umjetnik Max Lamb prihvatio je izazov i izradio prema narudžbi studija Dzek kolekciju kupaoničke opreme od crnog mramora. Mramor, a naročito takav odabir boje asocira na luksuz, ali distaniciranost i hladnoću.

No, ovo je ipak malo drugačija priča gdje se nastojalo novim kreacijama sanitarija preispitati oblikovanje sanitarnog čvora. Jedna od većih prednosti ove kolekcije jest to što je namijenjena malim stanovima odnosno malim kupaonicama i što su svi komadi prije svega krajnje funkcionalni i služe svojoj temeljnoj svrsi.

Foto: dzekdzekdzek.com

- Željeli smo pokazati da kupaonica ne treba puno prostora, iako je, naravno, tako jednostavnije. Moje putovanje po Aziji donijelo mi je posve novo viđenje kupaonica i filozofije jednostavnosti i rituala, pa je time nadahnuta i ova kolekcija. Prije svega kadama umjesto tuša i japanski ofurom te opuštanju koje nudi kupaonica - govori dizajner.

Iako je kolekcija rađena za manje kupaonice, Lamb je zadržao formu kade umjesto tuš kabine. Njegova kada dugačka je svega 120 cm, ali Lamb smatra da je i bolje takva mala kada nego tušp kabina. Ovako se, smatra on, čovjek može bolje opustiti, jer je i to njezina druga bitna namjena.

Foto: dzekdzekdzek.com

Njegov dizajn sanitarija protest je i protiv standardizacije kupaonica, koje sve previše nalikuju jedna na drugu i u čijoj gradnji postoje neka nepotrebna pravila te uobičajeni dominantni materijali poput plastike i keramike.

>>Pet zlatnih savjeta kod adaptacije kupaonice

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije