hedonizam bez premca

Kuća u kojoj je cijelo prizemlje rezervirano za kuhinju i raskošnu terasu

Foto: "The Sunday Times/News Licensing"/ News Syndication/PIXSELL
1/10
28.04.2024.
u 07:00

Poglede ne mami samo kuća, tu je i vrt okrenut prema jugu koji se redovito otvara za javno razgledavanje. Ono što upada u oko svakako je dominacija ružičaste boje

Kuća u londonskoj četvrti Peckham koju je projektirao arhitekt David Hingamp za sebe i svoju obitelj pravi je biser arhitekture, a The Sunday Times je, vidjevši da se kuća prodaje za 1,8 milijuna funti, napravio priču o ovoj prilično neobičnoj kući. Ovaj dom ima četiri spavaće sobe, veliku kuhinju, na koju otpada trećina kuće, blagovaonicu i dnevni boravak, kao i još dvije sobe za goste, široki ulazni hol, dvije kupaonice i vrt, za grad, dobre veličine koji je raspoređen preko dvije terase.

Foto: "The Sunday Times/News Licensing"/ News Syndication/PIXSELL

No, poglede ne mami samo kuća, tu je i vrt okrenut prema jugu koji se redovito otvara za javno razgledavanje. Ono što upada u oko svakako je dominacija ružičaste boje. Tu je i puno ružičastog betona, koji je, prema intervjuu u The Sunday Timesu, trebao biti tople zemljano bež boje, ali je povukao na boju maline kada se osušio.

Foto: "The Sunday Times/News Licensing"/ News Syndication/PIXSELL

David, koji svoj ured Archic vodi iz kuće, upotrijebio je mnogo drugih tekstura s ružičastom tako da je ukupni učinak manje ružičast, a više toplo neutralan. Ima puno drva i mramora, kao i izloženih greda koje su obojene u zlatnu ili smeđu boju.

Foto: "The Sunday Times/News Licensing"/ News Syndication/PIXSELL

Na katu izloženi zid od opeke učvršćuje ružičastu boju gdje je napola obojen sivi zid. Obratite pažnju na to kako je boja nanesena na kapke i prozore kako bi izgled tekao cijelom prostorijom. Također imajte na umu da iako zidni televizor izgleda nisko, obješen je za gledanje iz kreveta.

Foto: "The Sunday Times/News Licensing"/ News Syndication/PIXSELL

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije