birajte pametno

Naoko sitan, a tako važan komad namještaja, otkrivamo kako odabrati idealan ormarić za umivaonik

Zara Home
13.02.2024.
u 06:00

Stojeći kupaonski ormarić je komad namještaja koji se često koristi u tradicionalnom dizajnu interijera. Ovaj model se preporučuje za veće kupaonice jer umivaonik ugrađen u ormarić zauzima puno prostora

Pri uređenju kopaonice većini nas, posebno će to razumjeti svi koji su gradili ili grade kuću, u fokusu je izbor pločica i santirarija, a kad se budžet istopi, ormariću za umivaonik posvećujemo minimalno pažnje, a to nikako ne bi trebalo biti tako jer ormarić za umivaonik jedan je od onih predmeta koji su jednostavno neophodni u svakoj kupaonici.

Predmet je to koji kombinira estetske i funkcionalne vrijednosti, a na tržištu su dostupna dva osnovna modela ormarića za umivaonik – viseći i stojeći.

Foto: Zara Home

Stojeći kupaonski ormarić je komad namještaja koji se često koristi u tradicionalnom dizajnu interijera. Ovaj model se preporučuje za veće kupaonice jer umivaonik ugrađen u ormarić zauzima puno prostora. Glavna prednost stojećeg ormarića je ta što je odmah nakon kupnje spreman za korištenje. Za razliku od visećih ormarića, koji se montiraju na zid. Naravno, ormarići, u obje opcije, dolaze u nekoliko veličina, ali zanimljivo, visina im je uvijek 82 centimetra. Kako odabrati ormarić za umivaonik? Obratite pažnju na širinu i visinu umivaonika. Ormarić možete kupiti u setu zajedno s umivaonikom i nećete morati brinuti o odabiru odgovarajuće veličine i modela ormarića.

1/11

Kao što smo već spomenuli – viseći ormarić ispod umivaonika savršen je za modernu kupaonicu. Viseći kupaonski ormarić elegantno je rješenje za male interijere – slobodan prostor između dna ormarića i poda pružit će optički dojam prostranosti, i omogućit će vam da stojite što bliže umivaoniku. Takav prostor je i puno lakše održavati čistim.

U početku se pričvršćivanje ormarića na zid može činiti problematičnim (uvijek je to dodatni rad za koji je potrebno korištenje teže opreme, poput bušilice-odvijača), ali daje i nove mogućnosti - omogućuje vam postavljanje ormarića na visinu koja vam najviše odgovara. To će posebno cijeniti ljudi nestandardne visine, niski ili visoki, kojima je korištenje umivaonika postavljenih na uobičajenoj visini (82 centimetra od poda) problem.

Foto: Zara Home

Viseći kupaonski ormarići, kao i njihovi podni ekvivalenti mogu se razlikovati u stilu, materijalu i konstrukciji. Ormarić za umivaonik s ladicama jedna je od dostupnih opcija, a ormarići s policama skrivenim iza klasičnih ili kliznih vrata jednako su popularni. Ormarići s ladicama ili vratima koja se otvaraju prema van idealno su rješenje za veće kupaonice – kada ste sigurni da ladice i otvorena vrata neće smetati i ograničiti kretanje. U manjim kupaonicama najbolje će odgovarati police ispod umivaonika skrivene iza kliznih vrata.

Ako imate manju kupaonicu, uređenu u modernom stilu, bolji je izbor viseći ormarić ispod umivaonika. Ako pak imate veću kupaonicu stojeći ormarić koji seže sve do poda bit će idealno rješenje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije