Novo

Hugo's - interijer u koji ćete se zaljubiti čim ga vidite!

Foto: Ino Zeljak
1/12
16.10.2017.
u 10:00

Hugo's spaja naizgled nespojivo. Tako je i cijeli prostor postavljen – freske propetih konja nasuprot industrial lookuograda galerija; ili pak monokromatsko plastično cvijeće na zidovima u dijalogu s arabesca motivom obloge šanka

Novootvoreni bar Hugo's mjesto je u koje ćete doći, a i vraćati mu se, ne samo zbog ponude već zbog predivnog interijera.Ideja za uređenje došla je od želje da se stvori ugodno mjesto za jutarnju kavu, popodnevni odmor ili nezaboravni noćni izlazak.

Foto: Ino Zeljak

Iako često ove tri varijante nemaju puno zajedničkih komponenata, Hugo's spaja naizgled nespojivo. Tako je i cijeli prostor postavljen – freske propetih konja nasuprot industrial lookuograda galerija; ili pak monokromatsko plastično cvijeće na zidovima u dijalogu s arabesca motivom obloge šanka osvjetljenog crnim kuglama koje simboliziraju pomračinu sunca...

Foto: Ino Zeljak

A na samom ulasku u lokal nalazi se njegov zaštitni znak – instalacija ogoljenog pink stabla koje svakako postaje simbol cijeloga prostora.

Premda su motivi posuđeni sa svih strana, ovdje se ne radi o eklektičnom stilu. Naša namjera bila je stvoriti blago dekadentan prostor laissez faire atmosfere, nešto poput kritike i provokacije na svijet oko nas - poručuju iz arhitektonskog biroa Iqon Studio, koji je zaslužan za dizajn ovog interijera.

Grafike konja koje se prostiru duž cijelog interijera, instalacija drva te zemljani tonovi u kombinaciji s modernom pink te žutom i ljubičastom bojom svakako pokazuju odvažnost spajanja elemenata prirode s dizajnom 21. stoljeća.

Foto: Ino Zeljak

Kad smo razmišljali o izgledu lokala, vodili smo se idejom da se izbjegne ikakav dojam formalno dizajniranog prostora kažu vlasnici Hugo'sa.

Tom niti vodiljom, arhitekti Iqon Studija stvorili su pulsirajuću pozornicu za odvijanje života sa svim svojim vrlinama i manama, fantaziju ne tako daleku od uvrnutih vizija Tima Burtona, mjesto koje neće toliko doslovno emitirati poruku o vlastitoj ekskluzivnosti, već gotovo živi organizam koji svakom posjetitelju šapuće drukčiju priču.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije