Dom iz snova

Bijelo-plava kombinacija za topli ugođaj u domu

potkrovlje
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/13
20.02.2014.
u 11:30

Dizajnerica interijera vješto je kombinirala novo i staro, moderno i antikno

Pri uređenju vlastita doma dizajnerica interijera Ankica Juričević imala je tisuće nedoumica i potvrdila je da joj je najteže uređivati vlastiti dom. Ipak, na odabrani stil ponajviše je utjecala njezina osobnost i vlastito poimanje estetike prostora, a u sve to trebalo je ukomponirati i poneki komad namještaja koji je imala otprije.

Srce njezina doma je dnevni boravak i s uređenjem je započela baš od te najvažnije prostorije.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL/Ilustracija

- Dnevni boravak je malo neobičan - ističe Ankica Juričević - a zbog visokog stropa dobio je i galeriju. Pri uređenju sam posebno pazila na boje. Sivo-plavi zidovi djeluju umirujuće, a grede i stube za galeriju obojene su u mat bijelu boju. Ispod te boje vidi se struktura drveta, što prostoru daje dodatni dojam topline i ugode. To je bio cilj pa je to i lajtmotiv uređenja cijelog prostora - ističe Ankica Juričević.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL/Ilustracija

Druga nit vodilja bio je skandinavski stil, tako da je dosta namještaja i sitnica stiglo iz Švedske, u kojoj je živjela nekoliko godina. Kako se uz uređenje interijera vlasnica bavi i prodajom antiknog namještaja, neke od komada s patinom i s prošlošću ukomponirala je i u svoj interijer. A kuhinja i ugradbeni ormari u hodniku rađeni su po mjeri. Ankica ističe da jako voli detalje, jer prostoru daju notu posebnosti.

Nešto staro, nešto novo

A ti detalji i namještaj kombinirani su po principu nešto staro, nešto novo.

- Dekorima u dnevnom boravku htjela sam postići sklad boja i materijala. No, oni imaju i drugu svrhu - zamračivanje prostora kad je sunce na južnoj strani stana. Među sitnicama ima i uspomena s obiteljskih putovanja, fotografija - kaže Ankica dodajući kako obožava cvijeće i svijeće pa je suprug Mladen često razveseli kakvim buketom.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL/Ilustracija

Veliku ulogu u stvaranju ugodne atmosfere u interijeru ima i rasvjeta pa u stanu ima puno različitih lampi. Među posebno dragim detaljima je veliki bijeli antikni sat koji zvoni svakih pola sata, prazni okvir na zidu kupljen na Britancu i bijeli okrugli stol za blagovanje u gustavijanskom stilu (stilu kralja Gustava).

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL/Ilustracija

Dnevni boravak orijentiran je prema jugozapadu, a ostale prostorije su na zapadnoj strani. Površina stana je oko 100 četvornih metara. Dnevni boravak povezan je s kuhinjom i dugačkim hodnikom koji povezuje ostale prostorije. Kuhinja je moderna, a vlasnica se potrudila da postigne dojam topline postavljanjem tapeta i detaljima kao što su engleski porculan, luster, košarice, lampioni... Spavaća soba nije velika i u nju taman stane to što treba.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL/Ilustracija

Galerija je novi izazov

S obzirom na to da su ormari ugrađeni cijelom dužinom hodnika, u sobi je dovoljan bio samo veliki krevet i nekoliko manjih komada namještaja. Odabirom bež boje zida i tapete postignut je dojam prozračnosti prostora.

Dječja soba uređena je za sedmogodišnjeg Noela namještajem iz Ikee, jer se slaganjem lako može prilagoditi potrebama i kad on bude malo stariji. Noel voli čitati o svemiru pa je njegova strast “potvrđena” postavljanjem zvjezdica na zid.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL/Ilustracija

Kako je interijer živa stvar, Ankica Juričević voli “work in progress” pa joj novi izazov čini još uređenje galerije.

Ključne riječi

Komentara 4

EV
evropljanin
13:22 20.02.2014.

stvarno super ankica. mnogo uspjeha u vasem daljnjem poslovanju.da sam blizu vas odmah bih vas angazirala.

LO
Londoncanin
14:37 20.02.2014.

Stvarno mastovito, kreativno, chic i genralno - prekrasno. Kupujem novi stan ovdje u Londonu pa cu vas posjetiti Gosp. Juricevic. Ovaj Gosp/Gdja berkovic, ima promjedbu na stolice. Dragi gospodine stolice se lako pomaknu ali vas smisao za estiku ne idede nikamo iz vaseg sela, kako se cini....

Avatar EU afrodita
EU afrodita
14:53 20.02.2014.

bijeli ili izbijeljeni namještaj u antiknom stilu, nema ništa lijepše od toga...komplimenti na kreativnosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije