dobra prilika

Ove kuće u okolici Zagreba koštaju manje od sto tisuća eura. Biste li živjeli u njima?

kuca
Shutterstock
31.08.2023.
u 06:30

Uz cijene kvadrata koje dosežu rijetkima dostupne visine, mnogi se, posebice mladi, odlučuju investirati u kuće izvan Zagreba. Pogledali smo što se sve nudi i izdvojili pet kuća koje su povoljne i kao takve dobra investicija

Kuće izvan grada mnogima su jedina opcija kad je u pitanju stvaranje doma. Budući da cijene u gradu rastu, doslovno, naočigled, mjesta oko Zagreba poput Bistre, Zaprešića, Pušće, Zeline... postaju sve popularnija, posebno među mlađom populacijom koja želi imati komforan dom s dvorištem, vrtom i garažom. Pregledali smo što se nudi na tržištu i našli pet kuća na Njuškalu koje imaju puno potencijala.

Dvosobna kuća u Bistri (150 m2, 100.000 eura)

Foto: njuskalo.hr

Samostojeća obiteljska kuća izgrađena kasnih 80-tih. Nalazi se u naselju Gornja Bistra. Parcela je u blagom padu i s pogledom prema zapadu. Na parceli se nalazi dosta visokog i kvalitetnog zelenila i voćki. Pristup omogućen sa zapadne i istočne strane sa lokalnih prometnica. Plinska instalacija na parceli. Kuća se sastoji od ulaznog trijema (služi kao ostava), središnjeg hodnika, kupaonice, 2 spavaće sobe te dnevnog boravka s kuhinjom. Kat je roh-bau, s time da je pristup omogućen sa unutarnjeg i vanjskog stubišta. Po potrebi se može i kat skroz odvojiti u zaseban stan. U potresu potpuno neoštećena. Kuća je dobivena kao nasljedstvo te se ne koristi od 2020.

Kuća kraj Dugog Sela (94 m2, 77.000 eura)

Kuća na Martin Bregu bruto površine 94,44 m2. Kuća se nalazi na zasebnoj parceli te se uz kuću prodaje suvlasništvo na susjednoj parceli, preko koje kuća ima direktan pristup na javno dobo (put). Kuća se nalazi u mirnoj ulici na Martin Bregu. Okućnica površine 1048 m2, kompletno ograđeno dvorište. Pored kuće je i dodatna drvena klet koja služi kao ostava.U suterenu se nalaze 3 prostorije koje služe kao spremišta. Od priključaka struja, voda i plin. Potrebna je adaptacija objekta.

Kuća u Zaprešiću (150 m2, 60.000 eura)

Foto: njuskalo.hr

Samostojeća kuća u centru Zaprešića. Prodaje se kat i potkrovlje jednog vlasnika. Kat ima 72m2, potkrovlje 70m2, a šupa 8.5m2. (Prizemni dio objekta je od drugog vlasnika). Sva infrastruktura je u kući (plin je pred kučom). Pred kućom su 2 parkirna mjesta, ima dva balkona. Svi papiri su uredni. Kuća nije duže vrijeme nastanjena i potrebna je renovacija krova i unutrašnjosti.

Kuća u Pušći (190 m2, 89.000)

Foto: njuskalo.hr

Samostojeća obiteljska kuća i garažu u naselju Gornja Pušća na okućnici od 446 m2. Kuća je građena 1976. godine, tlocrtna površina kuće iznosi 95 m2 ( prizemlje i kat i visoko potkrovlje), tlocrtna površina garaže je 37 m2. Kuća je okružena zelenilom i lijepim obiteljskim kućama. Priključak struje, vode, plin doveden do kuće, sabirna jama (u tijeku je priključak na kanalizaciju), stolarija unutarnja i vanjska - drvena, pokrov crijep, grijanje peći na drva.

Kuća u Donjoj Zelini (82 m2, 92.000 eura)

Foto: njuskalo.hr

Prodaje se kuća tlocrtne površine 82 m2, s dvije pomoćne zgrade ( tlocrtne površine 33 m2 i 25 m2) sagrađene na parceli površine 1041 m2. Kuća se sastoji se od podruma, kata i potkrovlja. Dvorište je u cijelosti ograđeno. Kuća je izgrađena 1968. godine, gradnja je kvalitetna, a kuća se koristila za povremeni boravak, kao vikendica, potrebna je adaptacija kuće i pomoćnih zgrada.

Komentara 4

AV
avangero
07:22 31.08.2023.

Koji mladi, pa ti su 90% nesposobni živjet, ne svojom krivicom, roditelji su od njih napravili nesposobne za život, i da takav ode od roditelja iz stana, pa da mora travu kositi, koju voćku obrezati i ne daj bože pa da padne snijeg pa ga s prilaza mora očistiti pa šta je vama, radije će oni kupiti stan po 3.5 soma eura od 45 kvadrata, sjest pred telku i opaliti po pleyki,

PV
prcko.vita
07:57 31.08.2023.

Kada vidim ove ruševine pune vlage onda cijene stanova i nisu tako skupe. Razumijem da si većina nikad neće moći kupiti stan, ali nisu krive cijene stanova nego Hrvatske plaće i mirovine, a vi ste dovoljno pametni da vam ne moram pisati tko upravlja sa Hrvatskom. Tko je onaj tko svaka 2 tjedna kaže od danas će cijene benzina koštati toliko i toliko, e taj isti može reći od danas će minimalne plaće i mirovine biti toliko i toliko, pa da Hrvatski narod može živjeti dostojanstveno jedne EU i Šengen članice. Ovo sada je tužno i žalosno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije