tržište nekretnina

Cijene garaža u Zagrebu dosežu gotovo 3 tisuće eura po kvadartu, više nego novogradnja u nekim dijelovima grada

garaža
Thinkstock
09.11.2023.
u 06:00

Na zagrebačkom tržištu nekretnina i dalje je primjetan trend rasta cijena u svim kategorijama, iznimka nisu ni garaže čija cijena danas doseže nevjerojatne iznose

Svjedočimo kako cijene nekretnina rastu, doslovno na dnevnoj bazi, a posebno je to vidljivo na zagrebačkom nekretninskom tržištu, što je i logično jer je riječ o najvećem i najdinamičnijem tržištu u cijeloj zemlji. I dok smo došli do frapantnih cijena stanova u gradu, posebno kada je riječ o novogradnji, trend rasta cijena nije izostao ni u drugim kategorijama. Ovaj put odlučili smo usporediti cijene garaža, ne u nekom davnom vremenskom periodu jer zadnji put ovom temom bavili smo se u svibnju ove godine, i evo što kažu brojke. Dakle, prije nepunih pola godine rekorder po traženoj cijeni na njuškalu bila je garaža u centru koja je prodavala za 50 tisuća eura. Toliko je vlasnik tada tražio za garažu površine 30 kvadrata, preciznije 1666 eura po kvadratu. Danas je najskuplja oglašena garaža na spomenutom oglasniku ona na Šalati za koju vlasnik traži 65 tisuća eura za površinu od 22,5 kvadrata što ispada nevjerojatnih 2888 eura po kvadratu. Skuplje nego kvadrat stan u novogradnji u Klari. No, nije tu riječ o usamljenom slučaju, slične iznose koji dosežu gotovo tri tisuće eura po kvadratu traže i vlasnici garaža u Španskom, na Knežiji, Trešnjevci....

Foto: njuskalo.hr

Šalata, 22,5 kvadrata, 65.000 eura

Među najsupljim garažama u Zagrebu koje su oglašene na njuškalu garaža je površine 22,5 kvadrata u Babonićevoj na Šalati. Prodaje se za 65 tisuća eura.

Foto: Njuskalo.hr

Špansko, 30 kvadrata, 60.000 eura

Prodaju se dvije garaže, ukupne površine 29,5 m2 u Ulici Vilima Korajca 7.  U oglasu stoji: Objekti se nalaze na -2 razini novogradnje, jedan pokraj drugog, trenutno kao razdvojeni prostori. Svaki prostor ima garažna vrata, s električnim brojilom i utičnicom. Oba prostora su bez vlage. Na ulazu u podzemnu garažu se nalaze zajednička garažna vrata. Garažni prostor opremljen videonadzorom. Objekti se prodaju zajedno. Vlasništvo čisto. Cijena fiksna.

Foto: Njuskalo.hr

Knežija, 25 kvadrata, 41.000 eura

Garaža površine 25 m2 u Horvaćanskoj.  Garaža je betonska, opremljena električnim podiznim vratima, rasvjetom i elektroinstalacijom sa el. ormarićem, Uknjižena, mogućnost korištenja kao skladišni prostor.

Foto: Njuskalo.hr

Trešenjevka, 24,78 kvadrata, 39.600 eura

Prodaje se moderno opremljena prostrana garaža na zagrebačkoj Knežiji smještena na -2 etaži zgrade iz 2000. godine.
Površina garaža iznosi 24,78 m2.  U garaži je provedena struja te ima elektronička ulazna vrata. Vlasništvo uredno.

Foto: Njuskalo.hr

Lašćina, 16 kvadrata, 35.000 eura

Garaža ispod zgrade, površine 16 kvadrata, u ulici Jordanovac na Lašćini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije