NOVI BROJ LIVINGA

Želite dom u industrijskom stilu? Evo kako ga trebate urediti!

industrijski stil
Foto: Shutterstock
1/6
01.01.2016.
u 15:07

Ranije je ovaj stil bio potpuno nezanimljiv, takve prostore smatralo se nedovršenima, a onda je krenuo pravi "boom" i u javnim i u privatnim

Trenutačno najpopularniji stil u uređenju interijera jest onaj što ga zovemo – industrijski stil. Posljednjih pet godina iz loftova ili nekadašnjih proizvodnih hala i skladišta Pariza ili New Yorka, koje su pretvorene u privatne rezidencije, preselio se i u naše stanove. Ranije je takav stil bio potpuno nezanimljiv, takve prostore smatralo se nedovršenima, a onda je krenuo pravi "boom" i u javnim i u privatnim prostorima. Uređenje u tom stilu postalo je šik, stvar prestiža i glamura. Zanimljivo, ideje za uređenje vrlo često dolaze iz američkih filmova i TV serija. Jedna od njih je i komedija "New Girl" sa zvijezdama Zooey Deschanel, Jackom Johnsonom i Maxom Greenfieldom.

– Industrijski dizajn karakterizira upotreba materijala koji se pojavljuju u radnim halama, proizvodnim pogonima, radionicama. Koriste se manje fini materijali, poput manje ili više obrađenog drva, željeza, cigli – ističe arhitektica Kora Demel Zadro naglašavajući kako takvi prostori nemaju onu završnu obradu koju smo naučili stavljati u drugim stilovima uređenja. Dakle, zidovi se ne gletaju, ne stavljaju se podne obloge, instalacije su vidljive, često postavljene iznad žbuke... Poštivanje materijala u njegovu elementarnom obliku važna je karakteristika tog stila uređenja.

Što još treba znati o zakonitostima ovog stila, kako ga postići u interijeru, koje materijale i dekore birati, saznajte u novom broju magazina Living!

Osim toga, na raskošnih stotinu stranica Living vas vodi u dva senzacionalna interijera u Zagrebu – jedan stan u čijem je uređenju sudjelovala Mia Kovačić, a drugi uređen upravo u industrijskom stilu. U luksuznom editorijalu za vas smo četiri kupaonice uredili sanitarijama i dekorima iz domaćih trgovina da vam olakšamo potragu za njima, a u rubrici "Makeover" bavimo se rasvjetom i kako je odabrati.

Foto: Josip Regović

Donosimo i velik vodič za kupnju hladnjaka kao i razgovor s ponajboljim domaćim arhitektom Davorom Matekovićem. Prirepmili smo vam još i stotine inspiracija, sitnica i većih komada koji će vas nadahnuti da napravite promjene u svome domu.

Za urbane vrtlare tu je vodič za uzgoj bonsaija te upute za uzgoj skupocjenog bilja. Ljubitelji dobrog zalogaja mogu se nadahnuti neobičnim receptima za juhe i otkriti sve tajne dobrih namaza.

Kao blagdanski poklon čitateljima, uz Living darujemo i knjigu "Uredite svoj dom". Količine su ograničene pa požurite po svoj primjerak!

Ne propustite novi broj Livinga u subotu 2. siječnja za samo 5 kuna uz Večernji list!

Foto: Living

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar maxist
maxist
18:21 01.01.2016.

modni diktati koji mi sliče pretvaranju pristojnog objekta u grubi rohbau...razbijanje žbuke do gole cigle, paljenja greda, "namještanje" ostruganim "pankovima!" iz garaže ili ormarima skupljenim kod odvoza glomaznog otpada.........i još slavljenje takve pameti i "dizajna"......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije